Foto: Rasid Necati Aslim / AFP / Profimedia

Dečja biografija kralja Čarlsa III zauzela je prvo mesto na listi najprodavanijih knjiga u Velikoj Britaniji.

„Kralj Čarls“ Marije Izabel Sančez Vegare deo je serije knjiga „Mali ljudi, veliki snovi“, koja uključuje ilustrovane biografije značajnih ličnosti kao što su Stiven Hoking i Mišel Obama.

Dokumentarna knjiga, koju je ilustrovao Met Hant, prva je iz serije „Mali ljudi, veliki snovi“ koja je dospela na prvo mesto. Prodata je u 15.786 primeraka za sedam dana, prestigavši roman Merijan Kiz „Again, Rachel“, nastavak „Rachel’s Holiday“.

Drugi naslovi na temu krunisanja koji su se dobro prodavali prošle nedelje uključuju „Zvanični program suvenira za krunisanje“, „Vini Pu upoznaje kralja“ i „Kraljeve pantalone“ Nikolasa Alana, nastavak knjige „Kraljičine gaćice“ iz 1993.

– Interesantno je da se većina njih pojavljuje na tržištu za decu, a ne na tržištu za odrasle – rekao je Filip Stoun iz „Nielsen BookData“, kompanije koja objavljuje britansku listu knjiga, piše „Gardijan“.

Foto: Shutterstock

Nakon aprilskog izdanja „Kralja Čarlsa“, knjižara u Glazgovu bojkotovala je seriju knjiga „Mali ljudi, veliki snovi“. Glumac Semjuel Vest je tvitovao:

– Deco, i vi možete biti kralj ako dovoljno radite!

Memoari princa Harija, koji su oborili rekorde kao najbrže prodavana knjiga publicistike u januaru, pali su na 117. mesto na listi, prodavši 1.862 primerka prošle nedelje.

– „Kralj Čarls“ Vegare će verovatno ostati na vrhu top lista u narednih nekoliko nedelja u zavisnosti od toga kada budu britanske knjižare odlučile da zamene izloge na temu krunisanja. Tada ćemo verovatno početi da vidimo usporavanje prodaje – rekao je Filip Stoun.

Serija knjiga „Mali ljudi, veliki snovi“ prodata je u 495.000 primeraka u Velikoj Britaniji tokom prošle godine.

Bonus video: Čarls stigao na krunisanje

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar