Slobodan Beštić, jutarnji program, emisija Probudi se
Slobodan Beštić Foto: Nova S

Kada publika prepozna vrednost onoga što dajem kao glumac na sceni, onda je to najkompletnija nagrada, rekao je glumac Slobodan Beštić gostujući u emisiji "Probudi se" na televiziji Nova S.

Beštić je gostovao povodom trijumfa na nedavno završenom Festivalu monodrame i pantomime gde je za „Noćnog pisaca“ Jana Fabra odlukom žirija osvojio Zlatnu kolajnu „Maja Dimitrijević“ za najbolju monodramu, a publika mu je dodelila Zlatnu kolajnu „Siniša Dašić“.

– Ja bih posegao za trikovima, ima ih, ali Fabr mi je zabranio. Kada sam to pokušao na probi, a on je komad postavio za svoje obožavaoce koji napamet znaju njegove tekstove, a ja igram pred ljudima koji to ne znaju pokušao sam da se udvaram publici, da budem malo šarmantniji i topliji. A on je rekao: „To je divna gluma ali u mojim predstavama nemoj tako da glumiš, molim te, mora da bude čisto i publiku moraš da uvučeš u koncentraciju, a ne ti njih da juriš. Nego se utišaj, uđi u istinu i uvuci njih u svoj svet“. A to nije lako. Izazov je bio veliki – rekao je Beštić.

Kompletno gostovanje Slobodana Beštića može se pogledati u video prilogu:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar