Foto: Promo/Beogradski festival igre/Gregory Batardon

Nastupom švajcarske trupe Alias sa komadom "Normalno“ koreografa Đulijerma Botelja sutra (19.30) na sceni Beogradskog dramskog pozorišta počinje 18. Beogradski festival igre. Ista predstava igra se i dan kasnije u BDP.

Beogradski festival igre biće nastavljen već u četvrtak na sceni Opere Madlenianum, gostovanjem italijanske trupe Zappala Danza. Komad „A. jesmo li svi mi žrtvovani“ u koreografiji Roberta Zapale biće izveden u 20 časova.

Iz Beogradskog festivala igre saopštavaju da će predstave biti izvedeme uz poštovanje svih epidemioloških mera.

„Napominjemo da su zaposleni u ovim pozorištima revakcinisani i zdravi, baš kao i umetnici iz inostranstva. Na ulasku u teatar meri se temperatura, sve vreme se nose maske, a u sali koristimo samo trećinu sedišta, tako da je distanca obezbeđena“, rečeno je u Beogradskom festivalu igre.

Nove mere protiv širenja koronavirusa na snazi su do 22. marta, sa tendencijom da budu produžene i da pozorišta ostanu zaključana i nakon toga, a na Beogradskom festivalu igre najavljeni su nastupi trupe “Alias” iz Ženeve za 23. i 24. mart u Beogradu i Novom Sadu, dan kasnije nastup Zappala Danza iz Katanije,

Foto: Promo/Beogradski festival igre

U nastavku jedine moeđunarodne manifestacije koja se uprkos svim preprekama poslednjih meseci uživo održava u Srbiji trebalo bi da 28. i 29. marta vidimo predstave Adija Butrusa iz Tel Aviva, nastup Alesandra Šjaronija 1. aprila, i kompaniju “Malpaso” iz Havane od 3. do 7. aprila…

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare