Avišaj Koen/Foto: EPA/ALFREDO ALDAI

Beogradski džez festival, 36. po redu, ipak će biti održan ove godine, ali u skraćenom izdanju, od 9. do 13. decembra, odlučio je Organizacioni odbor festivala, navodeći da će najveća zvezda ovogodišnje manifestacije biti Avišaj Koen.

„Doneli smo odluku da se ovogodišnji, 36. Beogradski džez festival održi od 9. do 13. decembra, u smanjenom formatu, sa učesnicima koji mogu da doputuju u Beograd, kao i da poštujemo sve epidemiološke mere koje je propisala Vlada Republika Srbije kada je reč o održavanju koncerata“, saopštili su organizatori nakon jučerašnje sednice Odbora festivala.

Tokom pet festivalskih dana biće održano devet koncerata džez muzičara iz Srbije, Austrije, Nemačke, Portugalije, Italije, Severne Makedonije i Hrvatske, a najveća zvezda ovogodišnjeg festivala biće izraelski džez muzičar Avišaj Koen, koji će zatvoriti festival 13. decembra koncertom u Kombank dvorani.

Podsetimo, iako se Beogradski džez festival tradicionalno održava krajem oktobra, ove godine je, kao i većina manifestacija najpre bila odložena, da bi potom bilo dovedeno u pitanje njeno održavanje 2020. godine zbog loše epidemiološke situacije.

Takođe, organizatori su najavili da će ove godine biti štampana monografija Beogradskog džez festivala, u kojoj se nalaze podaci o svim festivalima koji su održani od 1971. godine. Knjiga, koju je priredio umetnički direktor festivala Vojislav Pantić, svedočanstvo je o veličini Beogradskog džez festivala.

Za narednu godinu najavljeno je obeležavanje pola veka od prvog festivala Beogradskog džez festivala, kada će, kako najavljuju organizatori, srpska prestonica ugostiti neka od najboljih imena svetskog džeza.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare