Foto: Promo

Novosadski džez festival po 22. put biće održan u novom obliku, odnosno onlajn, zbog pandemije, tako da će programi bez publike moći da se prate na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada i Facebook stranici festivala od 12. do 14. novembra, najavili su iz direkcije ove muzičke smotre.

Koncertni program. koji čine velika imena srpskog džeza biće održan u KC Novog Sada, na mestu gde je održano i prvo izdanje ovog festivala.

Prve večeri koncertnog programa, u četvrtak, 12. novembra biće upriličeni prenosi koncerata Big Benda RTS-a od 20 časova, zatim poznatog ženskog sastava MING od 21h i Thrill Seeking Polymers od 22 časa.

Drugog dana festivala, iz svojih domova ljubitelji džeza mogu da isprate nastupe sastava „Drama Quartet“, „Kurina trio“ i „Miloš Branisavljević Quartet“, a poslednjeg dana 14. novembra, nastupiće Ivan Švager i Ambire band, Viktor Tumbas i Sćime.

.

U korak sa brojnim svetskim manifestacijama, koncertima i festivalima, zbog teške pandemije korona virusa, muzički program se odvija na internetu, što upravo čine i drugi festivali širom sveta, da ne budu kompletno otkazivanje svih događaja

Uvodni sadržaj festivala biće u znaku muzičkih radionica, od 9. do 13. novembra, za ograničen broj ljudi, da bi se sve mere ispoštovale. Taj segment festivala odvijaće se u klubu „Tribina mladih“ KC Novog Sada i u kulturnoj stanici Svilara.

Od pratećih sadržaja biće priređena izložba džez fotografija „Svetlopisi jednog muzičara: džez priče“ fotografa Miroslava Majstorovića.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar