Foto:Promo/BEMUS

U okviru 52. Beogradskih muzičkih svečanosti večeras će, sa početkom od 20 časova, koncert u Kolarčevoj zadužbini održati Braća Teofilović, saopštili su organizatori ove manifestacije, CEBEF.

Braća Teofilović, kao vokalni duet, tradicionalno muzičko i poetsko nasleđe prikazuje autentičnim, „a cappela“ dvoglasom, što je njihov zaštitni znak, koji ih sa razlogom svrstava u jedinstvenu muzičku pojavu na Balkanu, podseća se u saopštenju ogranizatora BEMUS-a.

Braća Ratko i Radiša Teofilović su, nakon osam godina provedenih u horu, profesionalnu solo karijeru započeli devedesetih godina prošlog veka, snimivši brojne numere za nacionalni radio i televiziju. Tada stiču i širu popularnost, snimajući zapažene albume, nastupajući na koncertima po zemlji i inostranstvu i praveći eksperimente u saradnji sa drugim muzičarima. Jedna od najplodnijih muzičkih kolaboracija u njihovoj karijeri jeste saradnja sa našim čuvenim gitaristom, koji već dugo živi u Los Anđelesu – Miroslavom Tadićem. Kroz saradnju sa Tadićem, Teofilovići obrađuju narodne pesme sa područja uže Srbije i Kosova, Bosne i Hercegovine, Dalmacije i Makedonije.

Teofilovići su održali veliki broj koncerata u skoro svim velikim gradovima Evrope, imali su i zapažene nastupe u Japanu i Americi. Na programu večerašnjeg koncerta, u okviru ovogodišnjeg 52. BEMUS-a, je srpska tradicionalna, odnosno narodna i svetovna muzika.

Podsetimo, BEMUS je počeo 3. novembra nastupom soprana Marije Guljegine, a koncerte u okviru ove manifestacije do sada su održali i mađarski pijanista Deneš Varjon, kao i korejska violinistkinja Sojang Jun, uz pratnju pijaniste Maria Heringa. Takođe, zbog nepovoljne epidemiološke situacije odloženi su ili otkazani planirani koncerti Marte Argerič, Big benda RTS-a sa nemačkim solistima, italijanskog sastava „40 Fingers“, Hozea Kure i Nomus kvinteta.

BEMUS bi trebalo da bude zatvoren 13. novembra nastupom Beogradske filharmonije u Kolarčevoj zadužbini.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar