Marta Argerič Foto: EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Zbog trenutno nepovoljne situacije sa virusom Kovid-19 otkazana su tri događaja na 52. Beogradskim muzičkim svečanostima, koje su najavljene od 1. do 13. novembra u organizaciji Centra beogradskih festivala, koji će publici omogućiti povraćaj novca za kupljene ulaznice.

Karte za svečano otvaranje BEMUS-a, koje je bilo planirano večeras, u Kolarčevoj zadužbini, kada je trebalo da nastupi pijanistkinja Marta Argerič i Simfonijski orkestar RTS-a mogu se zameniti ili se novac dat za njih može uzeti na blagajni Kolarca od utorka, 3. novembra, saopštio je CEBEF.

Podsetimo, Argeričeva je otkazala svoj dolazak u Beograd na preporuku lekara, a ulaznice za njen nastup bile su, kako je za naš sajt rekao umetnički direktor BEMUS-a Bojan Suđić, rasprodate. Takođe, na svečanom otvaranju bilo je planirano i izvođenje dela „Molitva“ nedavno preminule kompozitorke Isidore Žebeljan, pod dirigentskom palicom Luisa Gorelika.
Za ranije otkazani nastup gitarskog kvarteta „40 Fingers“, zakazan za 4. novembar u Kombank dvorani, zbog nemogućnosti umetnika da doputuju iz Italije iz epidemioloških razloga, zamena ulaznica dostupna je mejlom na  [email protected].

Za 6. novembar u Kolarčevoj zadužbini bio je najavljen koncert Big benda RTS-a sa solistima, ali je, takođe, otkazan usled procenjenog rizika, koji bi donela realizacija, podsećaju iz CEBEF-a. Sa Big bendom RTS-a bilo je planirano da pred beogradsku publiku izađu i pijanista Peter Rajter, saksofonista Frančesko Santuči, trombonista Samuel Blaser i trubač Martin Auer, i izvedu odlomke iz opere „Toska“ Ðakoma Pučinija, u posebnim aranžmanima.

Kupljene ulaznice za ovaj koncert mogu se zameniti za bilo koji program na festivalu, ili se novac može povratiti na blagajni Kolarčeve zadužbine, saopštio je CEBEF.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar