Foto: TANJUG/ TARA RADOVANOVIC/ nr

Nastupom soprana Marije Guljegine sinoć je, posle mnogo peripetija i odlaganja, na sceni pozorišta Madlenianum počeo 52. BEMUS.

Beloruska umetnica nastupila je uz pratnju orkestra kojim je dirigovao nekadašnji upravnik Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić.

Beogradske muzičke svečanosti BEMUS trebalo je da počnu 1. novembra, ali je zbog odluke argentinske pijanistkinje Marte Argerič da usled pogoršane epidemiološke situacije ne doputuje u Beograd, otvaranje odloženo za utorak uveče.

Do 15. novembra, ako epidemiloška situacija dozvoli, publika bi trebalo da vidi još nekoliko zanimljivih koncerata.

– Na Bemus dolazi nekolicina solista najvišeg solističkog ranga u svetu – rekao je u petak za Nova.rs Bojan Suđić, umetnički direktor BEMUS-a

– Hoze Kulja, jedan od najvećih svetskih tenora u istoriji nastupiće 12. novembra u Srpskom narodnom pozorištu. Tu su i Irena Grafenauer, naša sjajna solistkinja na flauti i Sreten Krstić sa svojim ansamblom “Zagrebačkih solista”, koji će svirati 10. novembra na Kolarcu, Deneš Vafrion, mađarski pijanista, koji spada u sam vrh, a nikada do sada nije bio ovde (5. novembar, Kolarac), kao i Sojang Jun, korejska violinistkinja (7. novembar, Kolarac) – najavio je Suđić.

Pored Marte Agerič otkazani su i koncerti Big benda RTS-a i sastava “40 Fingers”.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar