Predstava "Bela kafa", Foto: Narodno pozirište/ Dušan Šljivić

Letnja pozorišna sezona na stadionu Tašmajdan, od 25. juna do 20. jula, obuhvatiće više od 40 izvođenja beogradskih teatara, a učestvovaće i Narodno pozorište iz Beograda, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada i Narodno pozorište iz Prištine sa sedištem u Gračanici, potvrđeno je portalu Nova.rs.

Najavljeno je i učešće dečijih pozorišta iz Beograda, kao i nezavisnih teatara – Dah teatra, Mimarta i Hartefakt fonda.

Upravnica Narodnog pozorišta u Beogradu Ivana Vujić je za portal Nova.rs najavila da će nacionalni teatar svoje predstave na Tašmajdanu izvoditi 9. i 10. jula.

Odabrali su komediju “Bela kafa” Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića u čijem ansamblu su Branko Vidaković, Olga Odanović, Pavle Jerinić, Vanja Ejdus, Nenad Stojmenović, Nada Šargin.

Baletski i operski ansambl predstaviće projektom “Light Up”, ali Vujić za sada ne otkriva više detalja o tome.

Srpsko narodno pozorište nastupiće sa komičnom operom “Seviljski berberin” Đoakina Rosinija u režiji Ivana Klemenca, a u podeli su Saša Štulić, Nebojša Babić, Jelena Končar, Vasa Stajkić, Goran Krneta i drugi.

Upravnik Srpskog narodnog pozorišta Zoran Đerić kaže za Nova.rs da se radi o delu primerenom za prostor Tašmajdana.
– Manja je opera, manji orkestar, scenografija nije glomazna. Već smo je izveli na otvorenom na Festivalu evropskog filma Palić i publika je lepo reagovala – rekao je Đerić.

Ansambl Narodnog pozorišta iz Prištine sa sedištem u Gračanici, prema rečima direktora Predraga Radonjića, trebalo bi 17. i 18. jula da igra u Beogradu.

Odabrali su dve predstave – Gogoljevu “Ženidbu” u režiji Milana Karadžića i Euripidovu tragediju “Žene iz Troje” u adaptaciji i režiji Nebojše Bradića.

Radonjić kaže da inače čekaju instrukcije Ministarstva kulture za izvođenje predstava i planiraju da tokom leta manje komade igraju na otvorenom, prevashodno po Kosovu i Metohiji.

– Kada je uvedeno vanredno stanje bili smo pred završetklom proba predstave „Ribarske svađe“ u režiji Milana Karadžića i nadamo se da ćemo u junu nastaviti probe i imati premijeru na otvorenom – rekao je Radonjić.

Jugoslovensko dramsko pozorište odlučilo se za predstavu “Lorencačo” Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića pa će publika na Tašmajdanu 5. i 6. jula gledati Milana Marića, Marka Janketića, Miodraga Dragičevića, Branislava Lečića, Slobodu Mićalović, Milenu Vasić, Petra Benčinu i Joakima Tasića.

Marko Janketić i Milan Marić u predstavi „Lorencačo“, Foto: Nenad Petrović

Kao što smo već pisali, mjuzikl “Mama Mia” Pozorišta na Terazijama u režiji Juga Radivojevića otvara program na Tašmajdanu 25. i 26. juna.

Uslediće 27. i 28. juna predstava Beogradskog dramskog pozorišta “Let iznad kukavičjeg gnezda” u režiji Žanka Tomića sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi.

Atelje 212 izvešće predstavu “Art” Jasmine Reze u režiji Alise Stojanović u kojoj igraju Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski.

Kompletan repertoar trebalo bi uskoro da bude objavljen.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar