Scena iz mjuzikla "Mamma mia", Foto: Pozorište na Terazijama/Dalibor Tonković

Mjuziklom "Mama mia!" Pozorišta na Terazijama 25. juna će biti otvorena letnja pozorišna scena na stadionu Tašmajdan, saznaje portal Nova.rs.

„Mama mia“, zasnovan na pesmama grupe ABBA, jedan je od najuspešnijih savremenih mjuzikala na svetu. Na scenu Pozorišta na Terazijama 2015. godine postavio ga je reditelj Jug Radivojević, koreograf je Mojca Horvat, a publika je u glavnim ulogama mogla da vidi Milenu Živanović, Jelenu Jovičić, Slobodana Stefanovića, Dragana Vujića Vujketa, Dušicu Novaković…

U predstavi u kojoj su spojene priče „o nestašnoj Sofi i njenoj potrazi za identitetom i Doni koja traga za izgubljenim ljubavima i njenim muškarcima“ sa hitovima čuvene švedske pop grupe, angažovani su i članovi baleta i hora Pozorišta na Terazijama, a kada je izveden na sceni ove kuće, mjuzikl je trajao više od dva i po sata.

 

„Mama mia“ bi, prema dosadašnjim dogovorima, trebalo da se igra i odmah sutradan, 26. juna.

Odmah potom je, prema našim saznanjima, za 27. i 28. jun predviđena predstava „Let iznad kukavičijeg gnezda“ Beogradskog dramskog pozorišta sa Draganom Bjelogrlićem u glavnoj ulozi i Slobodanom Ninkovićem kao Indijancem Bromdenom, a uz njih u komadu po romanu Kena Kizija, u režiji Žarka Tomića, igraju i Milan Čučilović, Danijel Sič, Feđa Stojanović, Marko Živić, Milica Zarić…

Na letnjoj sceni na Tašmajdanu predstave će igrati sva beogradska pozorišta, planiramo je da se igraju po dve predstave dnevno, a konačna lista i termini se još usklađuju. Ljubitelji pozorišta će, kako je najavljeno do sada, moći da vide i predstavu „Art“ Ateljea 212 sa Svetozarom Cvetkovićem, Tihomirom Stanićem i Branislavom Zeremskim, a u Jugoslovenskom dramskom pozorištu razmišljaju o predstavama „Lorenčaco“, „Hotel Slobodan promet“, „Tartif“ i „Gospođica“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare