Foto:Screenshot/Youtube/RTS Kulturno-umetnički program - Zvanični kanal

Atelje 212 će najverovatnije igrati komad "Art" na pozorišnoj sceni na stadionu Tašmajdan u okviru održavanja predstava na otvorenom tokom leta, kaže direktor ovog teatra Novica Antić za portal Nova.rs.

Čelnici beogradskih teatarskih kuća sastali su se ponovo danas sa predstavnicima gradskog Sekretarijata za kulturu u Ateljeu 212 i razgovarali o mogućnostima da se održi letnja pozorišna sezona na otvorenom, pošto su pozorišta zatvorena zbog pandemije. Na prvom sastanku, prošlog petka, dogovoreno je da se predstave igraju na sceni na stadionu Tašmajdan, ali u skladu sa merama borbe protiv pandemije i uz potpuno osiguranje glumaca i publike.

– Dogovorili smo se da gradska i nezavisna pozorišta od kraja juna i u julu igraju predstave na sceni na stadionu Tašmajdan. Naši ogranizatori će se sledeće nedelje sastati kako bi se odredili termini igranja predstava, u dogovoru sa glumcima, jer je treba voditi računa da oni budu slobodni, pošto je već počelo i snimanje nekih serija, a leto je doba za snimanja – kaže Antić.

U mnogim pozorištima još biraju sa kojim naslovima će nastupiti pred publikom na Tašu, ali u „Ateljeu 212“ su to rešili.

Novica Antić Foto: Nemanja Jovanović

– Igraćemo najverovatnije predstavu „Art“ sa Svetozarom Cvetkovićem, Tihomirom Stanićem i Branislavom Zeremskim. To je naša stara predstava koju smo prošle godine obnovili, jer je odlična, a publika je voli. Ona se uklapa i u tehničke uslove, jer to ne mogu da budu neke produkciono složene predstave. Igraćemo možda još jedan naslov, ali sve zavisi od toga da li ćemo dobiti termin, jer je odziv pozorišta za ovu akciju baš dobar – kaže Antić, podsećajući takođe na predstavu “Titanik” odigranu svojevremeno na Tašmajdanu u okviru Bitefa.

Antić napominje i da sve zavisi od epidemiološke slike u narednom periodu, a da se sve radi u skladu sa merama zaštite i borbe protiv kovida-19.

Upitan da li su se već prijavila i neka nezavisna pozorišta, Antić kaže da nisu još, ali da ima još dovoljno vremena i da će se ona prijavljivati preko Bitef teatra. Da ima dovoljno vremena kaže i za postavljanje scene.

– Ima do tada još mesec i po, a za postavljanje scene, znamo to i po gostovanjima, potrebno je dan-dva – navodi direktor Ateljea.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar