Branislav Trifunović i Tamara Aleksić u predstavi "Veliki Getsbi", Foto: Madlenianum/Zoran Škrbić

Glumac Branislav Trifunović zaigraće naslovnu ulogu u drami "Veliki Getsbi" Opere i teatra Madlenianum.

Madlenianum je najavio obnovu svoje poznate produkcije u kojoj je Getsbija igrao Ivan Bosiljčić, a premijera je bila 18. decembra 2015. godine. U glavnoj ulozi publika će gledati Branislava Trifunovića, dok će mu partnerka biti Tamara Aleksić.

Jedno od najznačajnijih dela američke književnosti, roman „Veliki Getsbi“ S.F. Ficdžeralda u pozorišnu formu je pretočio Hristo Bojčev.

Tamara Aleksić i Ivan Bosiljčić, Foto:Promo/Madlenianum/Milan Djakov

Kroz istoimene filmove Sidnija Polaka (sa Robertom Redfordom u glavnoj ulozi) i Baza Lurmana (sa Leonardom Dikaprijem kao Getsbijem) roman je dokazao svoju nesumnjivu filmsku podatnost, dok Hristo Bojčev u svojoj dramatizaciji razgrće atraktivnost masovnih skupih zabava koje je Getsbi u vreme prohibicije priređivao u svom velelepnom njujorškom domu i došao do snažnog uporišta za svoju dramu u Ficdžeraldovoj pre svega antiratnoj ljubavnoj priči između Getsbija i njegove Dejzi.

U originalnoj podeli su, pored Bosiljčića, bili i Tamara Aleksić kao Dejzi, Ljubomir Bulajić u ulozi Nika Karaveja, kao i Miloš Timotijević, Borka Tomović, Sofija Juričan, Milan Čučilović, Milica Janketić, Maja Lukić, Radomir Nikolić i devojčice Dunja Kaplarević i Kristina Kesler.

Autorski tim čine reditelj Ana Radivjoević Zdravković, scenograf Dejan Pantelić, kostimograf Jelena Stokuća i kompozitor Janja Lončar.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar