Riblja čorba Foto:E-Stock/Miloš Rafailović

Arsenal fest biće održan od 24. do 26. juna u Kragujevcu, a nastupiće gitarista Ingvi Malmstin, Dub FX, Dubioza kolektiv, Riblja čorba, Bajaga i Instruktori, Partibrejkers, Hladno pivo i brojni drugi regionalni izvođači, najavili su organizatori.

Slogan 11. izdanja Arsenal festa je „Snažno u muziku“, a organizatori navode i da će to prvi veliki domaći festival koji će ovog leta biti održan pred publikom, uz poštovanje svih neophodnih zdravstvenih mera.

„Imajući u vidu da se globalna muzička industrija nakon godinu i nešto više kovid blokade tek otvara i dolazak inostranih bendova i dalje je logistički teško izvodljiv, ‘Arsenal’ je ovog leta više okrenut nekim od najznačajnijih i najzaslužnijih imena regionalne muzike, uz tradicionalno izdvojen prostor za nove i sve poznatije muzičare“, saopštili su organizatori.

Glavna bina

Na glavnoj festivalskoj bini za 24. jun zakazani su nastupi Partibrejkersa, Bajage i Instruktora i folk-pankera Brkovi, a dan kasnije svirke Hladnog piva, Dubioza kolektiva i Dub FX-a. Australijski muzičar iza kog su hitovi „Flow“, „Love Someone“ i „So Are You“, nastupio je na Arsenalu 2017. godine, a sada se nakon pauze vraća živim nastupima u Kragujevcu.

Partibrejkers Foto: Romana Slačala

Završne večeri u prostor „Kneževog arsenala“, nekadašnje fabrike municije iz 19. veka, dolaze Osvajači, Orthodox Celts i „premijerno u Srbiji svetski gitarski heroj“ Ingvi Malmstin (Yngwie Malmsteen), najavljuju na Arsenalu.

Koncertom u finalu 11. Arsenal festa u Kragujevcu se nastupima vraća i Riblja čorba nakon izuzetno teške godine u kojoj su zbog koronavirusa izgubili basistu Mišu Aleksića (1953-2020).

„Arsenal je prva svirka Čorbe bez našeg brata Miše. Poslednji put smo svirali 29. februara 2020. u Kranju sa Mišom. Biće nam nezamislivo teško bez njega na basu, ali znamo da nas on odozgo gleda i tera da nastavimo dalje. U Kragujevcu će na basu biti naš tehničar, a inače basista grupe Orvel 69, Ivan Stanković Ivke, koji je već jednom menjao Mišu u Kruševcu. Tačno je da dugo nismo svirali i svi smo veoma uzbuđeni zbog nastupa na Arsenalu. Lično, uvek imam tremu, a sada na samu pomisao na nastup umirem od straha. Ali vežbaćemo i bićemo odlični, jer to dugujemo i našim vernim navijačima i Miši“, poručio je Bora Đorđević, a prenose organizatori festivala.

Bora Đorđević Foto: Nemanja Đorđević

Iz Arsenal festa prenose i reči frontmena Čorbe da bend namerava da održi i „koncert sećanja na velikog Mišu Aleksića u Beogradu, u nekom lepom prostoru, sa puno gostiju, jer je puno kolega volelo Mišu“, gde će biti izvođene Mišine pesme, a “sav prihod namenjen je njegovoj supruzi Jasmini i ćerki Mini Aleksić” i navode da Čorba priprema i novi album na kom će se naći jedna Aleksićeva pesma.

Garden bina

Na Garden bini su za prvo veče najavljeni Bjesovi, KBO!, Obojeni program i Repetitor, a uz njih Darkshines, Keni nije mrtav, Kruševac geto i Funk Shui, a 25. juna Nikola Pejaković Kolja, Nikola Vranjković, kao i Svemirko, Nikom ništa, Kika, Dram, Klinac i Kendi. Za završno veče na ovoj bini planirani su koncerti bendova Kanda Kodža i Nebojša, Pero Defformero, Texas Flood, Peter Vein, Dead Joker, Gazorpazorp, Voyage, kao i Sajsi MC i Ivana Jegdića.

Bjesovi Foto: Nenad Vidojević

Didžejevi

Za Explosive DJ Stage 24. juna najavljeni su Gorache b2b Shoomadisco, Battric & Mivu, Runy i Vladimir Aćić, druge večeri Hunckie b2b Petrovitz YU, Kristijan Molnar, Andrew Meller i Lea Dobričić, a za završno večere Sale Jovanović & Markwood (LIVE), Bokee, Wise D & Kobe i Dejan Milošević.

Nastupi Placebo i Gogol Bordello 2022.

Ranije najavljivana mogućnost da na 11. Arsenal festu nastupe Placebo i Gogol Bordello otpala je jer ova dva benda zbog situacije sa pandemijom neće ići ove godine, pa su njihovi nastupi prebačeni za Arsenal fest 2022. godine, čiji će datumi biti saopšteni naknadno, naveli su organizatori i dodali da ulaznice kupljene samo za 23. jun 2020. godine, odnosno 24. jun 2021. sa logom benda Placebo, ostaje važeća za naredni Arsenal i dan kada će svirati Placebo. Ako neko želi da vrati ulaznicu i dobije novac nazad, to će moći da uradi od 1. januara 2022. godine, dodaju organizatori.

Izvor: Arsenal fest

Komplet ulaznica za sve tri večeri 11. Arsenal festa košta 3.000 dinara, a za jedno veče 1.500 dinara i mogu se nabaviti onlajn ili u Kragujevcu na blagajnama Doma omladine, Da Gama travela i Mjuzik stora.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar