Foto: Instagram/ana.curcin, Instagram/sara_renar

Kantautorke Ana Ćurčin iz Beograda i Sara Renar iz Zagreba nastupiće večeras od 21 sat, a njihovi mini-koncerti biće prenošeni uživo na Fejsbuku.

„U kontaktu sam sa kolegama, smišljamo način da nešto uradimo zajedno i ovako izolovani jedni od drugih“, rekla je nedavno za portal Nova.rs kantautorka Ana Ćurčin.

Prilika za tako nešto pružila se nakon što je njena „koleginica po gitari“ Nina Romić pokrenula projekat „Začarana Močvara FB Live Sessions“, sa redovnim nastupima muzičara.

Redovne sesije započete su sa Marinadom iz Rijeke, Ivanom Judašem iz Zagreba i Šećerom iz Varaždina, a usledili su i nastupi kantautora J. R. Augusta, Bili Džoan, Stray Dogg, Denisa Kataneca, Nine Bajsić i Kralja Čačka.

Po istom konceptu „beogradskog-zagrebačkog spoja“, dve sesije od po pola sata, večeras će od 21 sat na Fejsbuku uživo svirati Ana Ćurčin i Sara Renar.

Ana Ćurčin, rođena u Bagdadu i odrasla u Moskvi, beogradska je kantautorka dobro poznata ljubiteljima angloameričkog folka i roka i snenog popa, u regionu. Za njom su debi album „Scetches of Belonging“ (2016) i „Differences“ (2019). Nastupa i samostalno, a u poslednje vreme sve češće i sa pratećim bendom „The Changes“.

Ana je nedavno na svojoj stranici na Instagramu počela da postavlja i svirke iz svoje sobe.

Muzika zagrebačke kantaurorke Sare Renar neka je vrsta pamentnog, nezavisnog popa sa eksperimentima i izletima u druge žanrove, uz dodatak elektronike, a u svoje žive nastupe unosi i pozorišne elemente.

Objavila je četiri albuma, od hvaljenog i nagrađivanog debija “Djeca” (2013) do najnovijeg “Gdje povlačiš crtu?” (2018).