Foto: Zoran Lončarević/Nova.rs

Marinika Tepić je obeležila 2020. Ona je žena koja ima mozak i petlju, cilj i energiju, činjenice i šarm. Žena pred kojom bi dobar deo Srbije trebalo da pogne glavu. Toj krhkoj Pančevki prepustili smo da se, gotovo sama, rve sa koruptivnim režimom koji jede budućnost naše dece.

Marinika je formalno član Đilasove stranke, ali ona je nju nadrasla. Ona je nadrasla čitavu opoziciju, postala je simbol onih koji se ne mire sa pljačkanjem i uništavanjem ovog naroda.

Nema sumnje da je Marinika noćna mora Zagorke Dolovac i mnogih tužilaca. Na najplastičniji način pokazuje im svo ništavilo u koje ih je uterala naprednjačka vlast. Ona im otkriva ambis u koji nas vuče njihovo nečinjenje. Ona radi njihov posao, detektuje kriminal, podnosi prijave i istovremeno ih podseća da nisu zaradili plate.

Marinika je sigurno najomraženije lice za sve naprednjake. Ne Dragan Đilas, ni Boško Obradović, ni njihovi Zorana i Vesić, ne ni Žaklina Tatalović… Od nje strepi čitav SNS, ministri, bahati direktori, „vlasnici“ medija, režimski analitičari, svaki lokalni šerif. I naravno gospođica Ana.

Pročitajte još...

Premijerka joj ne može oprostiti što je demaskirala državne poslove sa firmom rođenog brata. Biznis se urušio onog trenutka kada je gospođa Tepić izvadila iz svog prtljaga „čokladu“ Seka & Braco. Bracika je podneo ostavku, a privremeno je prekinuta jedna divna i uspešna porodična saradnja.

I smenjeni direktor Telekoma misli da ga je „skinula“ Marinika. Već viđeno, kriv je glasnik, a ne pljačkaši, „onaj odozgo“, podanički karakter ili lična pohlepa. Nevolja je samo što Telekom i dalje vodi velika štetočina.

Nisu Mariniku zaplašile pretnje smrću prorežimskih desničara, nisu je obeshrabrili ni napadi korumpiranih direktora. Neće je ućutkati ni današnja parola „Mariniki Tepić u glavu čekić“ uz poklič „Živeo Vučić“ Otela im se. Da je ućutkaju ne mogu, iako za svaki njen nastup imaju već spremno saopštenje i dežurne dobošare.

Vučićeva bratija bi joj dala blanko ček i pride ceo Banat samo da zaćuti. Dali bi joj svako mesto, sem mesta „velikog“ vođe – da naprave novu Gordanu Čomić, novog bradonju u suknjici.

U Srbiji nije baš razvijen osećaj da se prepozna kvalitet, da se iskoristi prilika. Marinika je prepoznata. Za nju očigledno rade mnogi obespravljeni, razočarani, pokradeni. I oni koji bi da oslobode državu. Njoj se veruje, jer u njenoj borbi ima iskrenosti, samopoštovanja i dostojanstva. Ona proziva i optužuje, ali ne vređa i ne preti.

Pročitajte još...

Da li je Marinika srpski Dritan Abazović, najpopularniji političar u regionu? Neke sličnosti su očigledne. Oboje su omalovažavani od strane vlastodržaca, stoički trpe udarce i idu napred. Dovoljno dugo su u politici da bi razumeli kako stvari funkcionišu. Elokventni su i obrazovani, Dritan je doktorirao na političkim naukama, Marinika diplomirala na filološkom. Oboje su bili i predavači, Marinika u osnovnoj, Dritan u srednjoj školi.

I oboje imaju veze sa novinarstvom, Marinika kao profesionalni novinar 12 godina, a Dritan kao direktor lokalne televizije. Afirmisali su se kao borci za ljudska prava. Ni jedno ni drugo ne potiču iz većinskog naroda u svojim državama, a zadobili su poverenje.

Dovoljno za nadu, ali malo za uspeh ako ne stanemo uz ovu hrabru ženu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram