Foto: Printscreen/Facebook/Marinika Tepić

“Zaposleni u kovid bolnici u Batajnici se žale da nemaju elementarne uslove za rad, a nameće se pitanje kako je moguće da je Siniša Mali u avgustu, kad je počela izgradnja kovid bolnica, odlučio da firmi “Aseko” brata Ane Brnabić da 313 miliona evra”, istakla je Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde.

„Saznali smo od lekara da nemaju adekvatan način da leče ljude. Oni nemaju osnovne instrumente, antibiotike i lekove kako bi pružili pacijentima adekvatnu terapiju”, navela je Tepić, da bi zatim pročitala poruku koju je, kako kaže, dobila od jednog od zaposlenih u kovid bolnici u Batajnici.

Pročitajte još...

„Unutra je fuš, pločice odlepljene, malter svuda. Da ne pričam o nezi bolesnika, na odeljenjima je kao u šatoru. Pobacane su stvari svuda po podu. Nema lekova, nema gaze, nema instrumenata. Nema sterilnih gaza i instrumenata da ubodem čoveku kateter do srca. Dajemo napamet antibiotike pacijentima, a ne znamo da li ih lečimo. Tuga, čemer i jad. Leče ih ginekolozi. Pa, oni porađaju, kako da leče ostale pacijente”, citirala je Tepić jednog od lekara.

Ona je navela da su lekari, koji su trenutno u prvim redovima u borbi sa koronavirusom, obećali da će progovoriti kad prođe epidemija, te da je ona sigurna da će se to dogoditi.

“Nameće se pitanje kako je moguće da je Siniša Mali u avgustu, kad je počela izgradnja kovid bolnica, odlučio da 313 miliona evra iz džepa građana da firmi „Aseko“, brata Ane Brnabić, a da se ne obezbede elementarni uslovi za lečenje bolesnika. Zamislite tu bahatost. Nelegalni direktor EPS-a dao je 20 miliona istoj firmi. Novac za lečenje nije mogao da se obezbedi, jer moraju da se obezbede oni iz partija i bratija, a vi, narode, snađite se”, rekla je Tepić, osvrnuvši se na nedavnu polemiku koju je imala sa direktorom EPS.

Pročitajte još...

“Grčić sa mnom pokušava da polemiše na jedan prostački i džiberski način, potpuno neprimeren jednom ozbiljnom razgovoru. U jeku kovid pandemije, Vlada je najnižim aktom donela odluku o rasparčavanju EPS-a i svako ko kaže da se EPS ne rasparčava i da izvlačenje delatnosti distribucije iz EPS-a ne znači uvod u privatizaciju, laže vas. Od početka apelujemo, smenite jednog Grčića, a ne upropaštavajte jedno preduzeće. Svaki put kad vam Zorana Mihajlović kaže da neće privatizovati deo iz EPS-a, laže vas”, poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare