Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs, TANJUG/ MRE/ ZORAN PETROVIC

"EPS nije srebrnina, već suvo zlato Srbije, a vi hoćete da ga pretvorite u staro gvožđe", poručila je potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić ministarki energetike Zorani Mihajlović.

Pročitajte još...

Podsetimo, Marinika Tepić je izjavila danas da se „rasparčavanje Elektroprivrede Srbije (EPS) mora zaustaviti“, jer deo EPS-a koji se bavi proizvodnjom električne energije još nije reformisan i spreman za tržišnu utakmicu.

Na njenu izjavu reagovala je Zorana Mihajlović na svom Instagram profilu, tvrdeći da je cilj reformi profitabilan i regionalno uspešan EPS, te da Tepićeva svojim kritikama pokazala neznanje ili loše namere.

“EPS trenutno podseća na staru srebrninu koja može da ponovo zasija i to je naš cilj, a ne da njegov razvoj zaustavlja loše upravljanje, interesi pojedinaca, kao i neznanje i loše namere političara koji EPS koriste za skupljanje političkih poena“, napisala je, između ostalog, Mihajlović.

Zbog njene izjave, ponovo je reagovala Marinika Tepić, a njeno saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovana gospođo Mihajlović,

Vidim, odgovorili ste brzo na moj apel javnosti Srbije da sprečimo katastrofu u EPS-u koju pripremate i želite da ga rasparčate. Kažete da želite uspešan EPS. Pa zašto me onda niste podržali da smenimo Milorada Grčića koji je od EPS-a kao najprofitabilnije firme u Srbiji napravio ponovo gubitaša? Ko je postavio Grčića na čelo EPS-a da bude samo faksimil režimskim tajkunima i huliganima? Ko ima taj politički uticaj o kojem govorite – vaša Srpska napredna stranka ili neko drugi? Kažete i da želite ekološki EPS. Pa zašto me onda niste podržali kada sam pritiskala EPS da upali sistem za odsumporavanje u Kostolcu? Kažete i da želite profitabilan EPS. Pa zašto onda zagovarate rasparčavanje EPS-a? Da li je vaše “ekspertsko” rešenje za dizanje profita to što će distributivna delatnost da izadje iz EPS-a i na taj način će EPS skoro prepoloviti svoje prihode? Vaše znanje o energetici je već jednom imalo svoj epilog: izbacili su vas iz ministarstva energetike 2014. godine, jer ste i tada je zagovarali rasparčavanje EPS-a i deljenje distribucije na čak 5 delova! Isto tako morate završiti i posle ove “vaše nove reforme” EPS-a, kojom ćete 30-50.000 porodica ostaviti bez egzistencije samo sa jednim ciljem – da bi vaši tajkuni i huligani zgrtali milijarde evra novca svih tih ljudi“, napisala je Tepić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare