Foto: BigTunaOnline / Shutterstock

WhatsApp ukida aplikaciju za pojedine verzije Androida i iOSa, kako bi omogućio uvođenje određenih funkcija koje nisu podržane na zastarelim operativnim sistemima.

Kompanija već neko vreme planira ukidanje podrške za starije telefone kako bi na svim uređajima obezbedila poslednje bezbednosne i sigurnosne zakrpe, kao i funkcije koje stariji uređaji ne podržavaju.

Pročitajte još

Kada je u pitanju iOS, WhatsApp planira da obustavi podršku za iOS 10 i iOS 11, što znači da korisnici koji koriste iPhone 5 ili stariji više neće moći da instaliraju ili koriste aplikaciju.

Ni Android telefoni nisu pošteđeni. Popularna platforma u vlasništvu Mete povlači svoju aplikaciju iz verzija Androida 4.0.4 (Ice Cream Sandwich) ili starijih.

Informacije koje su procurele otkrivaju da WhatsApp obustavlja podršku za starije telefone nakon 24. oktobra 2022.

Ukoliko koristite iPhone 5S, 6, 6S ili noviji, moći ćete da koristiti aplikaciju i dalje pod uslovom da ažurirate softver na poslednju verziju iOS-a.

WhatsApp poziva svoje korisnike da, ukoliko već nisu, ažuriraju softver na svojim telefonima kako bi nakon oktobra mogli i dalje koristiti aplikaciju.

***
BONUS VIDEO: Facebook, Instagram i WhatsApp: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter