WhatsApp
WhatsApp; Foto: Sonia Bonet / Alamy / Alamy / Profimedia

Facebook bi na WhatsAppu napokon mogao da omogući korišćenje istog profila na više uređaja i prebacivanje istorije razgovora između Androida i iPhonea.

Korisnici pametnih telefona ne odlučuju se često na promenu mobilnih platformi, odnosno zamenu Androida iPhoneom i obrnuto. Oni koji godinama, a neki i decenijama koriste iPhone/Android tokom tog vremena preuzeli su i kupili brojne aplikacije, a prelazak na novu platformu znači prebacivanje podataka, aplikacija kao i podataka s aplikacija na novu platformu, što ne prolazi uvek glatko. Na primer korisnici WhatsAppa ne mogu jednostavno da prebace istoriju svojih razgovora između Androida i iPhonea, piše Dnevnik.hr.

Pročitajte još:

Iako, naglašavaju na stranici 9to5Google, postoje neke aplikacije koje olakšavaju tu tranziciju (čime se zapravo krše pravila korišćenja aplikacije), i dalje ne postoji jednostavno i zvanično rešenje dostupno u samom WhatsAppu. Taj problem bi ipak uskoro mogao da bude rešen. Naime, kako su otkrili na stranici WABetaInfo, ekipa iz Facebooka trenutno radi na opciji koja bi omogućila brz i jednostavan prenos istorije razgovora WhatsAppa između Androida i iOS-a.

Takođe, još jedna opcija na kojoj WhatsApp radi, a koju godinama priželjkuju brojni korisnici, jeste mogućnost korišćenja istog profila na različitim uređajima. Tako bi korisnici koji poseduju dva ili više telefona, na svim mogli da koriste isti profil za WhatsApp, što bi im uveliko olakšalo komunikaciju.

Kao i uvek kada su u pitanju glasine, nije poznato da li će se u Facebooku zaista odlučiti na implementaciju ove opcije i, ako se odluče, kada bi to moglo biti. Ipak, s obzirom na to da konkurenti WhatsAppa poput Telegrama i Signala imaju mogućnost prebacivanja razgovora između različitih uređaja, za očekivati je da će se i u Facebooku, odnosno WhatsAppu zaista odlučiti za implementaciju barem te opcije.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram