Prelazak sa WhatsAppa na Telegram u nekoliko koraka

IT 01. feb. 202115:28
Podeli:
Foto:EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

Prešli ste na Telegram, ali ne želite ostati bez prepiski iz WhatsAppa? Prebacite ih u nekoliko klikova.

Pročitajte još:

Mnogi su, nakon najavljenih novih pravila korišćenja WhatsAppa, odlučili da se presele na drugu platformu za dopisivanje. Najpopularniji izbor bili su Signal i Telegram.

No, iako WhatsApp nudi opciju arhiviranja prepiski i multimedijalnih datoteka, nema opciju prebacivanja tih prepiski u neku drugu aplikaciju za dopisivanje. Zato je Telegram lansirao novu opciju koja može da učita prepiske iz WhatsAppa i tako korisnicima omogući da jednostavno nastave razgovore sa svojim kontaktima, piše Zimo.hr.

Dovoljno je da korisnik ima aktivan račun na WhatsAppu i Telegramu, kao i najnoviju verziju Telegramove mobilne aplikacije.

Bez obzira koriste li iOS ili Android platformu, potrebno je otvoriti WhatsApp aplikaciju i ući u prepisku koju žele da prebace. Potom u dodatnom izboru, koji se kod Androida nalazi u gornjem desnom uglu ekrana iza tri tačke, a kod iOS-a klikom na ime grupe ili kontakta na vrhu četa, biraju opciju „Export Chat“ i Telegam kao alternativnu aplikaciju za „Import Chat“.

Nakon toga dovoljno je otvoriti aplikaciju Telegram i svi bi chatovi trebalo da budu tamo. Uz „uvezene“ chatove stajaće mala oznaka da su ubačeni u Telegram kako bi svi korisnici četa znali da on više nije na WhatsAppovoj platformi.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar