Ni Zakerberg ne veruje svom WhatsApp-u, već koristi Signal

IT 06. apr. 202120:55 > 21:08
Podeli:
Mark Zuckerberg, Mark Zakerberg
Foto: JOSH EDELSON / AFP / Profimedia

Istraživač koji se bavi sajber bezbednošću Dejv Voker objavio je da osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg zbog sigurnosti ne koristi vlastitu aplikaciju WhatsApp, već Signal, koji je prethodnih meseci postao popularan zbog veće bezbednosti u razmeni poruka.

Voker je objavio da je osnivač i izvršni direktor Fejsbuka bio među 533 miliona korisnika čiji su lični podaci procureli nakon hakovanja Fejsbuka 2019. godine.

On je to podelio na svom Tviter profilu.

„Što se tiče Fejsbuka, ironija je da je u tih 533 miliona ljudi bio uključen i Mark Zakerberg“, napisao je istraživač u tvitu.

On je dalje otkrio da je telefon osnivača Fejsbuka povezan sa Signalovim nalogom, aplikacijom koja je konkurencija samom Whatsapp-u.

Nakon što je Voker javnosti rekao za ovaj slučaj, oglasio se pomalo šaljivo i sam Signal.

„Kako se rok za prihvatanje uslova korišćenja usluge WhatsApp-a, planiran za 15. maj, približava, tako Mark daje svoj primer“, navodi se u objavi.

Ono što stoji iza cele priče jeste reakcija javnosti nakon što je WhatsApp odlučio da se promeni politiku privatnosti što je planirano za 8. februar. Nakon protesta korisnika, sve je stavljeno na čekanje, a iz ove firme je rečeno da ažuriranje neće uticati na privatnost i bezbednost korisnika.

Oni korisnici koji ne prihvate nove izmene, neće moći da čitaju niti šalju poruke. Moći će da dobijaju obaveštenja i pozive ali „na kratko“.

Komentari

Vaš komentar