Foto:Shutterstock/Rokas Tenys

"Truth Social", društvena mreža bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa, suočava se sa finansijskim problemima, a popularnost aplikacije je ispod očekivanja.

Šest meseci nakong debitovanja nove mreže, Trampov klon „Tvitera“ i dalje nema stabilan i stalan izvor prihoda, a rast postaje upitan.

Pročitajte još

„Digital World Acqusition“, kompanija koja je trebalo da kupi „Truth Social“, se trenutno premišlja i izražava bojazan da bi pravni problemi mogli da dovedu do pada popularnosti mreže. Iz kompanije kažu da se poslovanje ove mreže može lako poljuljati ukoliko Trampu opadne popularnost ili ukoliko dođe do novih kontroverzi koje narušavaju njegov kredibilitet.

Podnesci ove kompanije tvrde da „Truth Social“ možda nikada neće ostvariti prihode i profitabilne operacije. U njima piše da kompanija mora da se oslobodi rizika u svom poslovanju i da, ukoliko ne uspe, će najverovatnije propasti.

Već postoje naznake da je finansijska baza mreže „Truth Social“ počela da propada. Trampova kompanija je obustavila isplatu „Rajt Fordžu“, kompaniji koja se bavi veb hostingom i sada joj duguje nekoliko miliona dolara, saznaje „Foks Biznis“.

„Rajt Fordž“ se reklamira kao stub konzervativnog pokreta za izgradnju paralelnog interneta koji je zaštićen od „cenzure velikih tehnoloških giganata“. Izvršni direktor kompanije, Martin Avila, odbio je da komentariše slučaj i rekao da „u potpunosti stoji uz Trampa i njegove odluke“.

Ipak, prema tvrdnjama „Vašington Posta“, Trampova kompanija i „Rajt Fordž“ u poslednjih nekoliko nedelja komuniciraju isključivo posredstvom advokata.

***

BONUS VIDEO: Upad FBI u Trampovu vilu

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)