Foto: Promo

Verni čuvari uspomena i podsetnici na najlepše događaje u našim životima postali su upravo pametni telefoni. U vremenu u kom korisnici očekuju sve više od svojih telefona i u kom se uspomene sastoje od selfija, fotografija i snimaka koje objavljujemo na društvenim mrežama, proizvođači mobilnih telefona suočeni su sa ozbiljnim problemima.

Najveći za mnoge je postizanje balansa između dobre kamere, ekrana, dobrog dizajna i baterije koja može da „izdrži“ ceo dan i sve to u pakovanju sa prihvatljivom cenom. To svakako nije nimalo lak zadatak, ali jedna kompanija ima rešenje i za takve, najzahtevnije korisnike.

Huawei već neko vreme pravi telefone sa odličnim kamerama i fenomenalnom autonomijom baterije koja ne ostavlja na cedilu ni najzahtevnije korisnike, i sve to u kućištu tanjem od 7mm.
Tu se posebno ističe Huawei nova 10 Pro pametni telefon koji dolazi sa revolucionarnom prednjom kamerom od čak 60MP i široko-ugaonim sočivom od 100 stepeni koje omogućava savršene grupne fotografije, poput onih sa prijateljima ili porodicom.

Foto: Promo

Sa podrškom 4K snimanje visokog kvaliteta, mogućnosti postaju bezgranične. Ovo je prva prednja kamera koja omogućava zum od 2x bez gubitka kvaliteta, kao i 5x digitalni zum, što ovaj uređaj čini savršenim izborom za vlogere i ljude koji objavljuju mnogo fotografija na društvenim mrežama. Na poleđini telefona se nalazi glavna kamera od 50MP koja omogućava izuzetno detaljne fotografije bez mutnih kadrova, a tu je i široko-ugaono sočivo od 8MP, kao i dodatni senzor dubine.

Ovo ukratko znači odlične fotografije u svim prilikama, od najsitnijih detalja, pejzaža, portreta sa zamućenom pozadinom (bokeh), pa sve do noćne fotografije gde ovaj telefon daje zadivljujuće rezultate zahvaljujući senzoru koji prima 40 odsto više svetlosti. Sve je potpomognuto i veštačkom inteligencijom koja značajno unapređuje kvalitet fotografije. „AI spanshot“ tehnologija detektuje elemente na slici (kao što su zgrade, oblaci, trava i drugo) i dodatno ističe teksturu i detalje.

Foto: Promo

Ukoliko negde putujete sa porodicom ili prijateljima, odlična vest je da nova kamera ima novi „Quad Phased Detection“ auto-fokus koji se u isto vreme može fokusirati nekoliko osoba, a rezultat su kristalno jasne grupne fotografije. Kamera takođe „pamti“ fokus, pa korisnici mogu povremeno da napuste kadar tokom snimanja i opet će biti u savršenom fokusu kada se vrate.

Ipak, neku fotografiju ili uspomenu možete drugačije doživeti u zavisnosti od toga gde je gledate. Ono što ovu seriju razdvaja od ostalih jeste i zakrivljen OLED ekran vrhunskog kvaliteta, koji nudi realističan prikaz sa savršenim detaljima i vibrantnim P3 bojama. Ekran dolazi i sa osvežavanjem do 120Hz, što znači da će sve na ekranu sve teći savršeno glatko, bez seckanja, i odavati utisak dodatne fluidnosti.

Huawei brine i o onima koji imaju „oko za detalje“, te estetskom smislu, Huawei nova 10 Pro neće razočarati ni korisnike kojima je estetika presudni faktor. Nova serija je otišla korak dalje sa debljinom uređaja od svega 6,8mm, što ih čini jednim od najtanjih na tržištu, a tu je i novi otvor za kameru (Star Orbig Ring) sa dvobojnim, reljefnim premazom, kao i poklopac koji reflektuje različite nijanse sive u zavisnosti od osvetljenja.

Foto: Promo

Zakrivljeni ekran koji se preliva na ivice uređaja dodatno odaje utisak harmonije i simetrije.

Za one koje više zanima šta se nalazi ispod poklopca, ovaj telefon dolazi sa velikom memorijom (128GB, 256GB) koja omogućava da sve svoje uspomene držite na jednom mestu.
Kada se na to doda dugotrajna baterija koju možete napuniti za svega 20 minuta, mogućnosti postaju neograničene. Ovde lestvicu dodatno podiže „Turbo Charging Mode“ opcija koja omogućava punjenje telefona između 20 i 80 odsto za svega 10 minuta.

Huawei ovim uređajem postiže ono što mnogima ne polazi za rukom. Kombinovanjem svih potrebnih elemenata u pakovanje dijagonale 6,7 inča, sa fenomenalnom kamerom koja je spremna za svaki scenario, odličnom baterijom i revolucionarnim brzim punjenjem, ovo je pravi izbor i za najzahtevnije korisnike, ali i one koji samo žele telefon koji pravi odlične fotografije u svakoj prilici, sa baterijom koja ih nikada neće ostaviti na cedilu.

Komentari

Svi komentari (0)