savitljivi telefoni
Foto: Jung Yeon-je / AFP / Profimedia

Glasine kažu kako će Samsung, uz Flip 2 i Fold 3, predstaviti i jeftiniji savitljivi smartfon Fold 3 Lite.

Telefoni sa savitljivim ekranima i dalje su mobilna egzotika namenjena onima s dubljim džepom, ali s napretkom tehnologije možemo očekivati da će takvi uređaji biti sve kvalitetniji i jeftiniji, a u skladu s tim i popularniji. Samsung je jedan od pionira na ovom tržištu koji je već predstavio dva modela savitljivog Folda i Galaxy Z Flip, a prema glasinama koje u poslednje vreme kruže mrežom, imaju velike planove za sledeću godinu, pišu na sajtu Zimo.hr.

Pročitajte još:

Tako možemo očekivati čak tri nova modela savitljivih smartfona, dva naslednika dosadašnjih modela, dakle, Galaxy Z Flip 2 i Galaxy Z Fold 3, ali planiraju da privuku i veći broj korisnika s cenovno povoljnijim modelom Fold 3 Lite. Šta bi za kategoriju prilično skupih savitljivih uređaja moglo značiti niža cena – teško je reći, ali možemo da pretpostavimo da će ona biti oko hiljadu dolara, odnosno možda malo više od toga.

Naslednik modela Flip, prema informacijama objavljenim na stranici Android Authority, trebalo bi da ima unutrašnji ekran dijagonale 6,7 inča, što je ista veličina kao i kod prvog modela, ali zato bi sekundarni, odnosno spoljašnji ekran trebalo da bude znatno veći. Na aktuelnom modelu on iznosi samo 1,1 inč, dok bi na modelu Flip 2 trebalo da bude 3 inča, što znači da bismo za neke operacije na tom telefonu mogli da koristimo samo spoljašnji ekran, bez otvaranja telefona.

Što se tiče dva modela Folda koji stižu, oba bi trebalo da imaju ekrane istih dimenzija – unutrašnji dijagonale 7 inča, dok bi spoljašnji trebalo da bude 4-inčni, a iako nema previše informacija po čemu bi se telefoni razlikovali (pominje se da bi Fold 3 mogao da ima kameru ispod ekrana i podršku za S-Pen), nije teško pretpostaviti da će model Lite imati slabiji hardver i verovatno manje kamera.

Još jedna glasina vezana uz Samsungove telefone odnosi se na seriju telefona Note koja bi mogla biti – ukinuta. Klasični Samsungovi flagship uređaji tako bi bili samo modeli iz serije S, dok bi poziciju Notea kao druge serije top-modela trebalo da zauzme upravo nova generacija Folda.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram