Podeli
whatsapp
Foto: tse Pui Lung / Alamy / Alamy / Profimedia

Od poruka koje se same brišu, preko personaliziranih pozadina - ovo su dodaci zbog kojih ćete obožavati novi WhatsApp.

WhatsApp je u prošlih nekoliko nedelja uveo gomilu zanimljivih noviteta. Neke od njih čekali smo mesecima i godinama, ali sticajem okolnosti drago nam je da smo ih na kraju uopšte dobili.

Prvi i vrlo koristan novi alat služi za brisanje nepotrebnih podataka unutar samog WhatsAppa.

Oslobodite prostor uz WhatsApp

U WhatsAppu su redizajnirali svoj alat za upravljanje memorijom za skladištenje kako bi nam olakšali pronalaženje i brisanje datoteka koje zauzimaju previše prostora na pametnim telefonima. Novo izdanje dostupno je širom sveta, a možete ga pronaći ulaskom u Settings > Storage and data > Manage storage.

Pre dolaska nove verzije alata Storage Usage sortirao je sve dostupne razgovore po količini memorije koju zauzimaju, izlistavao broj poruka, fotografija, GIF-ova i video snimaka u svakom razgovoru i omogućavao brisanje svake kategorije s nekoliko kuckanja.

Problem? Nedostajala je mogućnost listanja sadržaja koji želimo da uklonimo, što je nepraktično ako, na primer, želimo da izbrišemo razgovor, ali ne i fotografije.

Novi alat nudi odgovor na tu dilemu: mini prikaz sadržaja za brisanje koji grupiše u kategorije, kao što su Forwarded many times i Larger than 5 MB.

Samobrišuće poruke

Facebook je krajem oktobra uveo još jednu opciju nestajanja poruka.

Sistem radi tako da se poruke u chat razgovorima između prijatelja automatski same izbrišu nakon sedam dana. Svako može omogućiti opciju u pojedinačnim četovima, a administratori neke grupe moći će da omoguće i poruke u grupnim četovima.

S porukama će se izbrisati fotografije i video snimci.

Brisanje poruka moći će da se odvija po grupama ili kontaktima, a posle će biti dostupno kao nova opcija u kontaktima. Postavka neće izbrisati starije poruke, a na nove poruke utiče tek kad je omogući jedan od učesnika razgovora. WhatsApp i Facebook omogućili su novu opciju svim korisnicima iOS-a i Androida, prenosi tportal.

Više zabave, više pozadina

Najnovija nadogradnja za WhatsApp donela nam je poboljšane pozadine, kao i pretragu za nalepnice. Glavna i najpopularnija promena dolazi u obliku pozadinskih slika koje je moguće menjati za svaki pojedinačni razgovor.
Posebne pozadine mogu se birati u dve varijante: noćni mod i dnevni mod. ‘Pozadina će automatski menjati boju u zavisnosti od doba dana’, kažu u Facebooku.

Pročitajte još:

Osnovna pozadina koja je tu od ranih početaka aplikacije od sad je dostupna u nekoliko boja koje se mogu zatamniti ili posvetleti, po ukusu korisnika. Facebook je takođe olakšao korišćenje nalepnica, pruživši mogućnost ubacivanja sopstvenih stikera s tekstom ili emotikonima – ili pregledom kroz osnovne kategorije.

‘Uvođenjem ove funkcije predlažemo autorima nalepnica da svaku označe tekstom ili naslovom kako bi bile pretražive drugim korisnicima WhatsAppa’, rečeno je u Facebooku.

Popularni stikeri – od sad animirani

Konačno, tu je paket animiranih nalepnica Svetske zdravstvene organizacije ‘Together at Home’, ‘sada puno izražajnijih u animiranom obliku’. Nadogradnja za WhatsApp dolazi tokom ove nedelje, a prvi koji će je se domoći su vlasnici iOS-a.

*

Bonus video:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar