Foto:shutterstock Bhubeth Bhajanavorakul

U septembru ove godine Apple će predstaviti sledeću seriju telefona – iPhone 14.

Nova generacija će se sastojati od dva „obična“ iPhona koja će pokretati prošlogodišnji procesori i dva „Pro“ modela koja će ponuditi najbolje što Apple ima.

Pročitajte još

„Pro“ modeli ove godine stižu bez ureza u ekranu (notch), dok dizajn standardnih modela ostaje isti kao prethodnih godina.

Apple gasi „mini“ varijantu

Apple je pre dve godine predstavio svoju prvu „mini“ varijantu u okviru iPhone 12 i iPhone 13 serija. Međutim, prodaja je bila daleko ispod projekcija kompanija, pa će „mini“ varijantu ove godine zameniti „max“.

Četiri modela ovogodišnje serije serije: iPhone 14, iPhone 14 Max, iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max.

Loša vest je i cena

Još jedna od promena odnosiće se na cenu uređaja. Naime, kako tvrde insajderi cena ovogodišnjih modela biće za 100 dolara skuplja, a tome su doprineli brojni faktori.

Od problema u lancu snabdevanja poluprovodničkih čipova, preko rata u Ukrajini, pa sve do povlačenja kompanije sa ruskog tržišta.

Izvori bliski kompaniji navode da će cena novog iPhone 14 Max modela biti 899 američkih dolara. Ove procene svakako treba uzeti sa rezervorm s obzirom da je ostalo još par meseci do zvaničnog predstavljanja uređaja.

***

BONUS VIDEO: Apple i Google: Kompanije od bilion dolara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare