Foto: Envato

Industrija rudarenja bitkoina pretrpela je ogromne finansijske turbulencije tokom ove godine jer je dugotrajno medveđe tržište direktno uticalo na njihovu zaradu iskazanu u dolarima.

Međutim, rudari koji su “preživeli” dan s najnižim prihodom u godini, 13. jun, svedočili su povećanju prihoda od rudarenja od 68,63 odsto za mesec dana, piše See Biz.

Pročitajte još

Tokom godine, prihod od rudarenja bitkoina pao je zbog mnoštva činilaca povezanih s raspoloženjem ulagača — podstaknutih napetostima zbog padova tržišta, kolapsa ekosistema i ulaganja koja donose gubitke. Bitkoin ekosistem se oporavio po brojnim pitanjima, uključujući prihod rudara u dolarima, poteškoće na mreži i rasprostranjenosti.

Podaci s portala „blockchain.com“ potvrđuju da su prihodi od rudarenja BTC-a skočili za gotovo 69 odsto u samo jednom mesecu — sa 13,928 miliona dolara 13. jula na 23,488 miliona dolara 12. avgusta. Značajno povećanje ovih prihoda uverava da je rudarenje bitkoina održiv posao, uprkos visokim operativnim troškovima.

Bitkoin bitcoin
Bitkoin Foto:EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Osim toga, niže cene opreme za rudarenje (grafičkih kartica) omogućile su rudarima BTC-a da prošire svoju infrastrukturu u nastojanju da rudare poslednja dva miliona BTC.

Uz prihode od rudarenja, stopa razuđenosti bitkoina porasla je više 10 odsto tokom prošlog meseca, povećavajući otpornost mreže na napade dvostrukog trošenja. Međutim, kao rezultat toga, poteškoće na mreži — mera koliko je teško rudariti novi BTC blok — porasle su prvi put od juna.

***

BONUS VIDEO: Upoznajte Sema Bankmana – Kripto Robina Huda

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)