Foto: Shutterstock

Veruje se da su hiljade ljudi izgubile svoje ušteđevine nakon ulaganja u aplikaciju za trgovanje kriptovalutama pod nazivom "iEarn Bot", a stručnjaci koji su istražili ovu kompaniju kažu da bi ovaj slučaj mogao biti jedan od najvećih kripto-skandala do sada.

Trgovanje kriptovalutama je postalo popularno jer su ljudima često obećavane velike zarade za kratkoročna ulaganja, međutim službe za sprovođenje zakona upozoravaju na sve veći broj prevara i preporučuju investitorima da budu obazrivi, navodi se u izveštaju Bi-Bi-Sija.

U Rumuniji su desetine ličnosti visokog profila, uključujuci vladine zvaničnike i akademike, bile ubeđene da investiraju posredstvom aplikacije jer ju je sponzorisao Gabriel Garais, vodeci IT stručnjak u zemlji, medjutim Garais tvrdi da je i on bio prevaren i naveden da uloži sopstvenu ušteđevinu u aplikaciju nakon čega je izgubio novac.

Pročitajte još

Čovek koga sajt „iEarn Bot“ imenuje kao osnivača kompanije rekao je britanskom javnom servisu da nikada nije čuo za kompaniju i potvrdio da je podneo prijavu policiji.

Tehnološki institut u Masačusetsu, zajedno sa kompanijama kao što su Huavej i Kualkom, imenovani su kao „strateški partneri“ „iEarn Bota“, ali i oni tvrde da nemaju saznanja o kompaniji i da ne rade sa njom.

Na veb stranici kompanija „iEarn Bot“ nije objavila nikakve kontakt informacije.

***

BONUS VIDEO: Upoznajte Sema Bankmana – Kripto Robin Huda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar