Microsoft: Windows 11 je konačno spreman za široku upotrebu

IT 21. maj. 202214:25 > 14:27
Podeli:
Windows 11
Foto: Shutterstock/Ralf Liebhold

Prošlo je skoro godinu dana od kada je Microsoft zvanično predstavio Windows 11, a kompanija tek sada smatra da je ovaj operativni sistem spreman za široku upotrebu i da ga može instalirati svako ko ima odgovarajući računar.

Drugim rečima, Microsoft veruje da je Windows 11 konačno dovoljno robustan da se može instalirati na sve nove PC računare, kao i da je vreme za agresivnije ažuriranje računara koji rade na Windowsu 10.

Pročitajte još

Možda ste i sami na svom računaru u proteklih nedelju dana primetili da vam je ponuđena nadogradnja na Windows 11. Microsoft užurbano želi da proširi upotrebu novog operativnog sistema, s obzirom da je on trenutno instaliran na manje računara od Windowsa 7, za koji već neko vreme ne postoji podrška.

Problem je delimično u ozloglašenom TPM 2.0 modulu, čija podrška ne postoji na starijim računarima. Tu svakako treba uzeti u obzir da veliki broj korisnika nije spreman da kupuje nove računare samo da bi na njima mogli da pokrenu „našminkanu“ desetku, piše PC Mug.

Analitičari predviđaju da Windows 11 još neko vreme neće doći u poziciju dominantnog operativnog sistema, verovatno sve dok većina računara na kojima radi Windows 10 ne zastari.

***

BONUS VIDEO: Ransomver - hakeri vrebaju na internetu, čuvajte svoje računare

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter