Tim Kuk
Tim Kuk Foto: EPA-EFE/PETER FOLEY

Kukov odgovor je iznenadio novinare.

Gugl je nedavno uveo tehnologiju razmene poruka zvanu RCS (Rich Communication Services) kako bi omogućio bolju razmenu poruka između različitih sistema.

Čelnici Androida su tim povodom pitali Epl da usvoji novi standard i rekli da je vreme da se prekine sa tretiranjem ljubitelja Android kao drugorazrednih korisnika zbog toga što ne mogu da šalju poruke u „plavim balončićima“.

Ovo se prvenstveno odnosi na Eplov iMessage sistem.

Pročitajte još

Poruke između dva Ajfona se automatski šalju preko Eplovog protokola i prikazuju u plavom balončiću, dok se poruke sa drugih sistema prikazuju u zelenim balončićima. Razmena poruka između Ajfona je takođe besplatna jer se protok podataka odvija preko interneta ili Wi-Fi mreže i omogućava mnogo više od standardnog SMS-a (slanje fotografija, stikera, reakcija, video snimaka i dr.)

Novinari su na jučerašnjoj konferenciji iskoristili priliku da Kuka ispitaju o ovom problemu, ali je direktor Epla već imao spreman odgovor.

„Naši korisnici to ne traže. Ja bih više voleo da vas preobratim u korisnika Ajfona.“, objasnio je Kuk.

Novinar nije odustajao i požalio se da ne može slati video snimke i linkove svojoj mami koja koristi Android zbog Eplovih ograničenja.

Tim Kuk je kroz osmeh, na iznenađenje svih, kratko odgovorio: „Onda kupite mami Ajfon“

Odgovor je izazvao lavinu reakcija na mrežama.

Prihvatanjem RCS standarda korisnici svih operativnih sistema bi bili u mogućnosti da kroz SMS razmenjuju slike, video snimke, linkove i multimediju uopšte.

***

BONUS VIDEO: Epl i Gugl – Kompanije od bilion dolara

***

Pratite nas i na mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Google News