Smaraju vas grupe na WhatsAppu? Kompanija ima odlične vesti za vas

IT 19. maj. 202212:27
Podeli:
Foto: kovop58 / Shutterstock

Često je nezgodno napustiti grupno ćaskanje na WhatsAppu zato što su svi ostali učesnici obavešteni.

Popularna aplikacija u vlasništvu Mete želi to da promeni i radi na novoj funkciji koja omogućava korisnicima da „tiho“ napuste grupne razgovore.

Pročitajte još

WhatsApp zvanično dozvoljava do 512 ljudi da se pridruže jednoj grupi, što često dovodi do velikog broja obaveštenja, priključivanja i napuštanja članova tokom razgovora, a to ujedno ometa i druge učesnike.

Aplikacija trenutno obaveštava sve članove grupe kada je neko napusti, čineći izlazak iz ovakvih razgovora veoma vidljivim. Ipak, WhatsApp je shvatio da korisnici kada napuste grupu uglavnom žele da to bude neupadljivo.

Nova beta verzija aplikacije omogućava napuštanje grupnih razgovora tako da samo administratori grupe budu obavešteni.

Kada neki član izađe iz grupe, pojaviće se dijalog sa obaveštenjem: „Samo vi i administratori će videti da ste napustili grupu“.

Pored toga, WhatsApp testira bogate preglede linkova u statusima. Deljenje linka u statusu trenutno prikazuje samo URL, dok će bogati pregledi prikazivati kratak pregled linka sa fotografijom, nudeći korisnicima jasniju ideju o sadržaju koji se može očekivati ako otvore link.

Kao i obično, WhatsApp nije ponudio nikakve detalje o tome kada će ove nove funkcije biti predstavljene javnosti dok ih razvija pod okriljem svojih beta testera. Poslednje veliko uvođenje novih funkcija na platformi ranije ovog meseca uključivalo je reakcije na emodžije, slanje većih fajlova i veće grupe.

***

BONUS VIDEO: Fejsbuk, Instagram i Vocap: Pali i živci i akcije

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Instagram

Twitter

Komentari

Vaš komentar