Foto:Screenshot/Youtube/Lucas Builds The Future

Putovanje kroz vreme još je neostvaren san naučnika, ali mladi italijanski developer uspeo je da napravi "mašinu" koja bi mogla da posluži bar za ličnu avanturu.

Lukas Rizoto je iskoristio svoje Snapchat Spectacles 3 naočare kako bi snimao sve što mu se događalo tokom godine. Snimke je objedinio i montirao u svojevrsni uređaj za putovanje kroz vreme u virtuelnoj stvarnosti – zahvaljujući snimcima koje je napravio u 3D-u, on se može vratiti u bilo koji trenutak u protekloj godini tokom koje je kao „digitalni nomad“ putovao širom sveta.

U videu objavljenom na YouTubeu, Rizoto pokazuje šta je sve uradio kako bi mogao da „putuje kroz vreme“.

Pročitajte još:

Za realizaciju projekta koristio je čak 204 čvrsta diska – četiri od po 2TB i 200 „običnih“ hard diskova. Čak mu je jedan od glavnih diskova zakazao u jednom trenutku te se činilo da će izgubiti sav materijal, ali mu je u pomoć priskočila zajednica na Twitteru savetima koji su mu pomogli da spasi svoj rad.

Još jedan problem s kojim se susretao je činjenica da Snapchatove naočare snimaju samo po minut videa. Više snimaka često je dovodilo do pregrejavanja naočara, ali kako Rizoto ističe, isplatilo se na kraju, prenosi Dnevnik.hr.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare