Direktor Gugla branio rad na daljinu, a sad radi na daljinu

IT 09. jul. 202114:36
Podeli:
Urs Holzl
Urs Holzl; Foto: Brian Ach / Getty images / Profimedia

Viši izvršni direktor kompanije Gugl (Google) se seli na Novi Zeland i radiće na daljinu, što je podiglo dosta prašine s obzirom na to da svojim zaposlenima to nije dozvoljavao.

Urs Holzl, Guglov potpredsednik za tehničku infrastrukturu, rekao je osoblju 29. juna da se seli na Novi Zeland na godinu dana kako bi radio na daljinu. I možda to ne bi bilo problematično da se on nije oštro protivio radu na daljinu, ovako je podstaklo tvrdnje o dvostrukim standardima u kompaniji.

„Posle tri decenije u SAD, i moja supruga i ja smatrali smo da je vreme da razmotrimo novu lokaciju. Odlučili smo da provedemo godinu dana na Novom Zelandu i vidimo kako nam se sviđa“, napisao je Holzl u saopštenju. „Ako stvari krenu dobro, možda ćemo odlučiti da ostanemo duže. Radujem se ovoj avanturi i podeliću rezultate ovog eksperimenta s vama“.

Pročitajte još:

On zatražio i dobio odobrenje za taj potez prošle godine, pre nego što je Gugl vratio zaposlene u kancelariju, ali je odložio preseljenje zbog pandemije, rekao je portparol kompanije za Insider.

Holzl je takođe u najavi rekao da će nastaviti da radi po kalifornijskom vremenu i da će povremeno svraćati u kancelariju.

Google je ranije najavio da je plan da većina zaposlenih počne da se vraća u kancelariju u septembru tri dana u nedelji. Kompanija je kasnije modifikovala to sistemom u kojem 20% zaposlenih radi iz kancelarija, 20% na daljinu, a preostalih 60% dolazi u kancelariju nekoliko dana u nedelji.

Komentari

Vaš komentar