Vratio se Renault 5 Turbo: Ima ručni menjač i 400 „prljavih konja“

Auto 28. jul. 202119:12
Podeli:
Foto: Promo/Legende Automobiles

U prethodnom periodu videli smo brojne restomodove klasičnih automobila koji su prerađeni u električne, ali francusko-američka firma Legende Automobiles nas je pozitivno iznenadila. Njihovu modifikaciju Renaulta 5 Turbo pokreće snažni benzinski agregat!

Tim od tri čoveka dizajnirao je Renault 5 Turbo 3 koji sada ima karoseriju od karbonskih vlakana i modernu tehnologiju. Pokreće ga turbo benzinac sa 4 cilindra koji navodno proizvodi više od 400 KS, a svoju snagu prenosi na zadnje točkove putem klasičnog ručnog menjača.

Što se dizajnerskih detalja tiče, tu su zadnji točkovi od 17 inča, dok prednji imaju promer od 16 inča, prednja svetla su u LED tehnologiji a tu je i integrisani zadnji spojler. Prednje i zadnje vešanje je sada sa duplom viljuškom, što Turbo 3 čini širim od svojih prethodnika, a kompanija navodi da je sada i upravljiviji nego ikada pre. Unutrašnjost je takođe modernizovana, tu su sportska sedišta, digitalna instrument tabla, dvozonski klima uređaj i volan dizajniran u minimalističkom stilu.

Foto: Promo/Legende Automobiles

Kako piše Autocar, tradicionalne „Renault“ oznake podsećaju na poreklo automobila, dok novi potpis „Turbo 3“, kao i dvostruki završetak izduvnih cevi i potpuno izmenjena zadnja svetla asociraju na unapređenja koja je izvršila kompanija Legende Automobiles.

Foto: Promo/Legende Automobiles

„Tehnologija nam je donela mnoge lepe stvari, ali je takođe odnela taktilno iskustvo, koje nama, automobilskim ludacima, nedostaje u današnjoj vožnji. Sekvencijalni menjači sa polugama za promene stepena prenosa imaju svoje mesto, ali za ovu mašinu hteli smo mehanički menjač starog kova koji će vozaču pružiti punu kontrolu nad turbo punjenim motorom“, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Foto: Promo/Legende Automobiles

Još uvek nisu objavljene informacije o ceni ili specifikaciji motora, ali je kompanija Legende Automobiles naglasila da „nisu štedeli i da su ignorisali sve finansijske savete“.

Bonus video: U Srbiji napravljen unikatni Mini iz gejmerskih snova

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar