Dacia tvrdi da 78% vozača ne želi nepotrebnu tehnologiju u automobilima

Auto 07. nov 202109:32
Podeli:
Foto: Promo

Studija je pokazala da većina vozača smatra da moderni automobili imaju previše tehnologije, a veći deo tih opcija se uopšte i ne koristi u svakodnevnoj vožnji.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2.000 vozača u Velikoj Britaniji, otkrilo je da 76% vozača smatra da previše tehnologije može da ometa u vožnji, dok 61% vozača bi radije odabralo jeftiniji automobil koji je opremljen isključivo opcijama koje redovno koriste.

Studija je takođe pokazala da trećina vozača smatra da se previše tehnologije instalira u nove automobile, dok je 69% vozača izjavilo da je tehnologija u automobilima postala previše komplikovana. Sve u svemu, 78% učesnika istraživanja reklo je da bi želelo samo onu tehnologiju u vozilima koja im je korisna i koja njihov život čini lakšim, a vožnju udobnijom. Parking senzori, digitalni radio, Bluetooth i kamera za vožnju unazad su neke od najtraženijih tehnologija u novim automobilima.

Dacia, Dačija, Dacia Duster, Dačija Daster, auto, automobil
Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Ovo istraživanje je usledilo nakon što je jedan od čelnika rumunske kompanije Andreea Guinea nedavno rekao da će kompanija zadržati niske cene tako što će izbegavati „nepotrebne“ opcije. Prošlog meseca, Dacia je najavila novi Duster za 2024. koji će pratiti istu strategiju, odnosno nuditi veoma dobar odnos cene i dostupnih opcija, čak i pored uvođenja hibridnog pogonskog sistema.

Bonus video: Jednim klikom od običnog do letećeg automobila

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar