Restilizovani Dacia Duster stigao u Srbiju, poznate i cene

Auto 09. sep 202117:21
Podeli:
Dacia, Dačija, Dacia Duster, Dačija Daster, auto, automobil
Foto: Dacia

Obnovljeni model verno prati stope svojih prethodnika. Njegova ciljna grupa su kupci koji traže udoban i privlačan SUV ali po pristupačnoj ceni. Od danas je restilizovani Duster moguće poručiti i u Srbiji, a početna cena iznosi 14.190 evra.

Redizajnirani model krasiće novi vizuelni identitet brenda Dacia kakav smo već mogli da vidimo na novom Sanderu Stepway i Loganu. Nova dnevna svetla u obliku slova Y inspirisala su izgled nove hromirane maske hladnjaka sa 3D uzorkom. Duster je prvi model rumunske kompanije koji će biti opremljen LED pokazivačima pravca.

Novi Duster garantuje veću udobnost svim svojim putnicima. Još udobniji putnički prostor se može pohvaliti novim presvlakama, novim naslonima za glavu kao i povišenom središnjom konzolom sa širokim i pomičnim naslonom za ruku. Tu su i dve opcije multimedijalnog sistema sa novim 8-inčnim ekranom osetljivim na dodir. Serijska oprema uključuje putni računar, sistem automatske aktivacije dugih svetala i ograničavanje brzine sa osvetljenim komandama na upravljaču.

Dacia, Dačija, Dacia Duster, Dačija Daster, auto, automobil
Foto: Dacia

Ponuda motora je potpuno obnovljena kako bi se osigurao užitak u vožnji i smanjile emisije CO2. Novi Duster je sada dostupan sa 6-stepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom u kombinaciji sa motorom TCe 150, dok je zapremina rezervoara za plin verzije ECO-G 100 povećan na 49,8 litara, što je povećanje od 50 %.

Dacia, Dačija, Dacia Duster, Dačija Daster, auto, automobil
Foto: Dacia

Što se cena na srpskom tržištu tiče, Dacia Duster u osnovnom paketu opreme Essential ima cenu od 14.190 evra, dok je srednji paket Comfort 800 evra skuplji. Najopremljeniji Duster ima oznaku Prestige i počinje od 16.390 evra, dok je za dizelski agregat u paru sa pogonom na svim točkovima u istom paketu opreme potrebno izdvojiti 20.390 evra.

Bonus video: U Srbiji napravljen unikatni Mini iz gejmerskih snova

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar