Da je BMW u svađi sa fanovima na internetu jasno je još od prve velike maske hladnjaka kakvu je dobio model X7, a potom i one još upadljivije, vertikalne kakvu su dobili Serija 4 i M3. Posle toga iz bavarske kompanije nam stiže model iX - potpuni novitet koji tek nema veze ni sa jednim modelom koje je BMW ranije pravio i koji je izazvao masovne kritike ljubitelja brenda. Da li je BMW pogrešio, šta je zapravo ovaj model, kome je namenjen, kako se vozi i koliko košta - pogledajte u našem video testu na početku ovog teksta.

Ovaj model nema veze ni sa X5, ni sa X7. Zapravo iX nema veze ni sa jednim BMW modelom do sada napravljenim.

Ovo je potpuno novi električni SUV koji koristi svoju platformu, svoje elektromotore i ima svoj IQ koji je trenutno najviši u BMW gami.

Dugačak, prostran, težak, ali i brz, iX svojim kupcima nudi jedno potpuno uvrnuto, neobično i originalno iskustvo. Recimo, ima prvi šestougaoni volan u serijskoj proizvodnji, nesvakidašnji enterijer i malo dugmića. Ima ukrase od drveta i Svarosvki kristala u kabini koja je u najvećoj meri izrađena od reciklirarnih materijala. Voli i da zbunjuje.

Može da vozi sam, može sam da traži punjač i parking mesto, ide brzo, a ima i veliki domet. Kako sve to izgleda u praksi, šta kod BMW-a iX valja, ali i šta ne valja, kao i na šta niži vozači treba da obrate pažnju, otkrivamo vam u kratkom video testu.

Bonus video: Kraj za vožnju u pijanom stanju

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram