Volkswagen ili Ford? Objavljene prve skice novog Amaroka

Auto 08. dec. 202113:11
Podeli:
Foto: Volkswagen

Nemačka kompanija objavila je prve skice njihovog popularnog pick-up modela, za koji kažu da će imati „čist Volkswagenov DNK“, iako je nastao u saradnji sa Fordom, i to na platformi Rangera.

Novi Amarok je razvijen paralelno sa nedavno predstavljenim Ford Rangerom, a oba modela će se proizvoditi u Fordovoj fabrici Silverton u Južnoafričkoj Republici. Ova dva automobilska giganta su se udružila 2019. godine, a njihova saradnja obuhvata komercijalna vozila i električne automobile.

Nova generacija Amaroka će biti prvi model predstavljen kao rezultat ove inicijative koju Volkswagen opisuje kao „veliki strateški korak“. Kompanija iz Volfsburga objavila je dve tizer fotografije novog Amaroka koje blago otkrivaju dizajn spoljašnjosti i unutrašnjosti. Sledeća generacija ovog pick-up modela će imati potpuno novi izgled, ali i dosta više opreme od svog prethodnika, poput novih sistema asistencije vozaču.

Foto: Volkswagen

Prema prvim tizer fotografijama, vidi se da će Amarok imati agresivniji izgled, sa maskom hladnjaka poput one koju ima poslednji Touareg, dok su lukovi točkova očigledno inspirisani Volkswagenovim SUV modelom za američko tržište – Atlasom.

Novi Amarok će koristiti platformu koja je razvijena za Ford Ranger, a prema poslednjim najava, premijera se očekuje početkom sledeće godine. Početak prodaje na evropskom tržištu trebala bi da počne krajem 2022.

Bonus video: Prvi kadrovi sa naše test vožnje modela Toyota Hilux u Severnoj Makedoniji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar