U Šangaju premijerno prikazan novi Nissan X-Trail

Auto 20. apr. 202110:31
Podeli:
Nissan, Nisan, X Trail, Iks trejl, auto, automobil
Foto: Nissan

Kao dopuna Nissanovoj paleti krosovera, sledećeg leta (2022.) biće predstavljen potpuno novi SUV X-Trail. On je svoju svetsku premijeru imao juče na međunarodnoj izložbi automobilske industrije u Šangaju (Auto Shanghai 2021).

Kao i njegov rođak Qashqai, i novi X-Trail zasnivaće se na CMF-C platformi koja omogućava korišćenje novog Nisanovog pogonskog sklopa e‑POWER.

Četvrta generacija uspešnog SUV-a zadržaće formulu prethodnih generacija, nudeći fleksibilnost i svestranu unutrašnjost za kupce sa osećajem za avanture u kombinaciji sa najnovijim Nissanovim ugrađenim tehnologijama.

Kao i trenutni X-Trail, novi model će biti dostupan sa preklopivim trećim redom sedišta što donosi nove pogodnosti porodicama i prijateljima za bogata iskustva daleko od kuće, ali ostaće takođe prilično kompaktan za lake manevre parkiranja.

Nissan, Nisan, X Trail, Iks trejl, auto, automobil
Foto: Nissan

Potpuno novi X-Trail biće dostupan sa e-POWER pogonom koji radi tako što se benzinski motor koristi isključivo za generisanje električne energije, dok točkove pokreće samo elektromotor.

To znači da motor uvek može da radi u svom optimalnom opsegu, što dovodi do značajne uštede goriva i nižih emisija CO2 u poređenju sa tradicionalnim motorom sa unutrašnjim sagorevanjem.

Ovo je inovacija pogonskog sklopa za kupce koji nisu spremni da prihvate potpuno električno vozilo, ali žele da uživaju u prednostima elektrifikovanog pogonskog sklopa.

Sa verzijom 4WD, potpuno novi X-Trail i dalje će biti Nissanov izbor za avanturističke porodice koje će umeti da iskoriste napredni sistem pogona na sve točkove, koji nudi režime za snežne, šljunkovite ili blatnjave terene.

Dolazak novog vozila X-Trail u leto 2022. godine upotpuniće Nissanovu paletu, gde su Juke i nedavno predstavljeni Qashqai, ali i električna Ariya.

Nissan, Nisan, X Trail, Iks trejl, auto, automobil
Foto: Nissan

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar