Najprodavaniji C-SUV kod nas je Nissan Qashqai

Auto 25. jan. 202117:51
Podeli:
Foto: Promo

Najprodavaniji model u Srbiji kada je reč o C-SUV segmentu je Nissan Qashqai. Ovaj model, koji je i izmislio krosover klasu, beleži uspeh na gotovo svim tržištima i od samog pojavljivanja jedan je od najtraženijih na svetu.

U protekloj 2020. godini, koja je obeležena globalnom pandemijom i restrikcijama koje su uvedene, došlo je do velikog pada u automobilskoj industriji, bilo da govorimo o prodaji ili proizvodnji. Pad tržišta u Srbiji se beleži na 23,49% u odnosu na prethodnu godinu.

Uprkos veoma teškoj godini i brojnim izazovima Nissan je u Srbiji je zabeležio dobru prodaju novih vozila i dodatno ojačao svoju poziciju na tržištu sa 2.9% ukupnog tržišnog učešća i 5,13% učešća u segmentu novih putničkih i lakih komercijalnih vozila za privatne kupce.

Dobri prodajni rezultati reflektovali su se i na listu najprodavanijih vozila u segmentu, gde je Nissan Qashqai, prema zvaničnim podacima JATO, zauzeo prvo mesto u C- SUV segmentu, što ga je ujedno postavilo na 9. mesto najprodavanijih modela u 2020. godini.

Pored modela Qashqai, Nissan se može pohvaliti i dobrom prodajom nove generacije modela Nissan Juke, koji je lansiran početkom 2020. godine, a koji je prema zvaničnnom izveštaju povećao svoje učešće u B-SUV segmentu za 1,14 procentnih poena.

Ova godina će za Nissan biti jako uzbudljiva jer se očekuje lansiranje nove generacije modela Nissan Qashqai koji je na evropskom tržištu jedan od najprodavanijih SUV-ova u segmentu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar