Mission R, koncept auto automobil Porsche
Foto: Porsche

Nemački proizvođač je na Salonu automobila u Minhenu prikazao koncept sportskog električnog automobila stvorenog za trkačke staze. Reč je o modelu Mission R koji koristi pogon na struju i to u vidu dva elektromotora ukupne snage 800 kW, odnosno 1.088 konjskih snaga.

Preciznije, na prednjoj osovini je elektromotor snage 435 KS, dok je na zadnjoj drugi elektromotor od 653 KS. Na taj način električni Mission R koristi pogon na sva četiri točka, a ubrzanje od nule do 100 kilometara na čas iznosi manje od 2,5 sekundi, dok je maksimalna brzina veća od 300 km/h.

Dizajn unutrašnjosti se fokusira na vozača u svim područjima. Ergonomski postavljen ekran između kontrola na volanu prikazuje relevantne podatke tokom trke.

Sa projektom Mission R, Porsche zbližava stvarne i virtuelne trke više nego ikada pre. Monokok upravljački modul u potpuno istom obliku takođe se može upotrebiti kao e-sportski simulator.

Mission R, koncept auto automobil Porsche
Foto: Porsche

Kapacitet baterije je 80 kW i može se dopunjavati i sistemom rekuperacije energije prilikom kočenja. U saopštenju, nemačka kompanija navodi da se 75% kapaciteta baterije može dopuniti za svega 15 minuta.

Mission R, koncept auto automobil Porsche
Foto: Porsche

Mission R je napravljen od kompozitnih materijala, a veliki deo karoserije je od plemenite plastike. Dugačak je 4,3 metra, dok je širok gotovo dva metra, odnosno 1.990 mm.

Bonus video: Novi BMW Serije 2 Coupe u akciji

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)