Foto: Promo

Drugi model koji je Suzuki razvio u saradnji sa Tojotom je karavan naziva “swace”. Baziran na platformi hibridne “corolle TS” donosi savremenu tehnologiju pogona, dosta prostora, dok se od svetskog bestselera razlikuje samo u prednjem delu. Sa druge strane, ovo će biti i jedan od najkomfornijih Suzukijevih modela, sa dosta savremene bezbednosne opreme.

Za evropsko tržište, novi Suzukijev model proizvodi se u pogonima u Velikoj Britaniji, gde je ovog meseca već počela prodaja, po ceni od 27.499 funti.

saznajte još:

Novi karavan pokretaće 1,8-litarski benzinski motor od 100 KS, potpomognut elektromotorom od 53 kW i 163 Nm obrtnog momenta. Tako je ukupna snaga hibridnog sistema 120 KS. „Swace“ je opremljen je i EV režimom vožnje kada ograničeno može da se kreće isključivo na struju.

Kao i “corolla”, tako i “swace” nudi nisko težište, širok stav, a sportskom izrazu doprinose nisko postavljeni branici, 16-inčni točkovi, velika maska napred i oštri LED farovi.

Foto: Promo

Ipak, pre svega ovaj karavan nudi praktičnost, pa su na krovu već montirani nosači, dok prtljažni prostor raspolaže sa 596 litara.

Tu je i dupli pod, kao i pregrada koja se može postaviti u dva položaja, u zavisnosti od toga šta se prevozi. Takođe, podloga je dvostrana, pa kada se prevoze prljave ili mokre stvari može da se okrene na stranu sa nepromočivim materijalom.

Kada se obore sva sedišta karavan “swace” nudi ravan pod i maksimalnu zapreminu od 1.606 litara.

Foto: Promo

Čitava kabina je prostrana i nudi 982 mm između prednjih i zadnjih sedišta.

Takođe, ovo je jedan vrlo moderan Suzukijev model, pa je putnicima napred na raspolaganju 8-inčni multimedijalni sistem, kompatibilan sa Apple i Android uređajima, poznat iz Tojotinih modela.

Multifunkcionalni volan je grejan, a tu su i velika digitalna instrument tabla, dvozonska klima, grejana sedišta i još mnogo toga.

Foto: Promo

Od asistencija “swace” nudi adaptivni tempomat, upozorenje na vozila u mrtvom uglu, na sudar, na kretanje vozila pri isparkiravanju unazad, parking asistenta i slično.

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)