Foto: Tesla/Promo

Dosadašnji rekorder, Porsche Taycan Turbo S ustupio je mesto Tesli Model S Plaid, a najsnažnija Tesla ikada je čak 12 sekundi brža na Nordschleife-u.

Pravo mesto za dokazivanje vrednosti nekog automobila je legendarna staza u Nemačkoj, a pogotovo kada je u pitanju električno vozilo.

Lepo je pobeđivati na trkama ubrzanja, ali samo na krugu dužem od 21 kilometra možete dokazati da imate celokupan paket – izdržljive baterije (pod velikim opterećenjima), odlično vešanje, balans… Dve godine nakon početka razvoja, Teslin Model S Plaid je na svetski poznatoj kružnoj stazi Nordschleife u Nemačkoj srušio rekord za nemodifikovani električni automobil, objavio je izvršni direktor kompanije Elon Musk na Twitteru.

Kako piše Revija HAK, Teslin Model S Plaid postavio je novi svetski rekord za serijsko vozilo sa vremenom 7:30.909, i to prosečnom brzinom od 166.320 km/h.

Model S Plaid nastao je kao odgovor na Porsche Taycan, koji je do sada držao rekord kruga na spomenutoj stazi. Ali, sada je 12 sekundi sporiji. Teslin Model S Plaid trenutno je dostupan po ceni od 129.990 dolara u SAD, ne uključujući subvencije.

Bonus video: Dovoljan je bio trenutak nepažnje, pa da Tesla završi u reci

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram