Zapaljen automobil, požar, auto, vatra, gori automobil
Ilustracija: Shutterstock

Nedavno predstavljeni novi model iz Tesle - električni Model S Plaid, zapalio se tokom vožnje u jednom mestu u SAD samo tri dana nakon što je ovo vozilo, koje je plaćeno 129.900 dolara, isporučeno vlasniku, izjavio je za Rojters advokat vlasnika automobila Mark Geragos.

Pročitajte još:

Vlasnik je upravljao je automobilom u trenutku kada se vozilo zapalilo i u prvom trenutku nije mogao da izađe iz vozila jer je otkazao elektronski sistem za vrata, zbog čega je morao da „upotrebi silu prilikom otvaranja“, rekao je Geragos iz advokatske kancelarije „Geragos & Geragos“.

Automobil je nastavio da se kreće oko 11 do 12 metara, pre nego što se pretvorio u „vatrenu buktinju“ u stambenom kvartu u blizini kuće vlasnika u Pensilvaniji, prenosi Tanjug.

Foto: Geragos/Handout via REUTERS

„Bila je to mučna i zastrašujuća scena. Ovo je potpuno novi model… Vršimo istragu. Apelujemo da se S Plaid ne pušta u saobraćaj, da ne da bude na putevima dok istraga ne bude završena“, rekao je Geragos.

Rojters podseća da je model Plaid S lansiran na tržište u junu i dodaje da iz kompanije „Tesla“ za sada nisu odgovorili na njihov zahtev za komentarom.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare