Foto:Porsche

Pored unapređene tehnologije i većeg dometa, Porsche će kupcima njihove električne sportske limuzine nuditi opciju ‘Paint to Sample Plus‘ koja će im omogućiti da biraju između bilo koje nijanse poznate ljudskom oku.

Pročitajte još:

U Stuttgartu su dodatno unapredili svoj inače najnapredniji model Taycan, a jedna od najzanimljivijih opcija uključuje opsežnu paletu boja zahvaljujući opcijama ‘Paint to Sample’ i ‘Paint to Sample Plus’.

Naime, uz 17 standardnih nijansi u kojima se nudi prvi električni Porsche, opcija ‘Paint to Sample’ nudi još 63 dodatnih boja, uključujući Acid Green, Riviera Blue, Rubystone Red, Moonlight Blue Metallic i Viola Metallic. Ako vam to nije dovoljno, tu je ‘Paint to Sample Plus’ koji će omogućiti ‘gotovo potpunu slobodu‘, tako što će kupcu omogućiti da izabere bilo koju nijansu poznatu ljudskom oku.

Enterijer ostaje gotovo isti, sada uz još napredniju integraciju s Android Autom. Uz to, poboljšan je i glasovni asistent boljim razumevanjem prirodnog jezika, dok će navigacioni sistem sada jasnije i brže prikazivati i izračunavati rute, piše Auto Klub.

Foto:Porsche

Dalje s tehnologijom, Taycan dobija opcionalni ‘Remote Park Assist’ koji će omogućiti parkiranje bez vozača za upravljačem automobila. Naime, sistem je sposoban da samostalno detektuje slobodna parking mesta koja zatim meri ultrazvučnim senzorima i kamerama. ‘Ako sistem utvrdi da ima dovoljno mesta, vozač može da izađe, a zatim da pritisne taster u aplikaciji Porsche Connect kako bi Taycanu rekao da se sam parkira’.

Foto:Porsche

Konačno, najnoviji Taycan će biti i efikasniji, s poboljšanim dometom. Iako tačne brojke nisu navedene, Porsche je primetio da model ‘ima koristi od opsežnog tehnološkog razvoja’. Primera radi, Taycan će isključiti zadnji elektromotor u zastoju, pa će ga ponovno pokrenuti kada vozaču treba snaga.

Foto:Porsche

Proizvodnja najnovijeg Taycana i Taycan Crossa počinje sledeće godine u septembru.

Bonus video: Brza vožnja u novom BMW-u Serije 2 coupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar