Imamo novog rekordera Nirburgringa u SUV klasi (VIDEO)

Auto 19. jun. 202112:01 > 12:05
Podeli:
Cayenne, rekord Porsche
Foto: Porsche

Novi sportski SUV iz Porsche Cayenne serije dokazao je svoj potencijal i pre zvaničnog predstavljanja. Blago kamuflirana verzija kojom je upravljao test vozač Lars Kern obišla je krug „zelenog pakla“ od 20,8 km i sa preko 150 krivina za svega 7:38.925 i tako postavila novi rekord u SUV kategoriji. Kako izgleda obaranje rekorda na tehnički najzahtevnijoj stazi na svetu u automobilu koji teži više od dve tone pogledajte u videu.

Tri i po sekunde brža od dosadašnjeg rekordera, Audija RS Q8, nova verzija Porsche Cayenne Coupe-a razvijena je sa ciljem bolje upravljivosti na asfaltu. Porsche takođe tvrdi da će ovaj model biti nova perjanica njihove SUV ponude i da se zvanična premijera očekuje uskoro.

Novi rekorder na Nirburgringu u SUV kategoriji zasniva se na verziji Cayenne Coupe Turbo i opremljen je Pirelli P Zero Corsa gumama od 22 inča.

Ovi pneumatici su specijalno razvijeni za ovaj model i kod serijske verzije će biti deo standardne opreme.

Što se pogona tiče, nezvanične informacije sugerišu da se radi o V8 biturbo agregatu zapremine 4 litre koji razvija 640 konjskih snaga.

Foto: Porsche

U Porsche-u još nisu otkrili naziv najnovije verzije koja će biti dostupna u obe karoserijske varijante, a za obaranje rekorda na Nürburgringu odabran je Coupe zbog nižeg težišta.

Foto: Porsche

Kako izgleda obaranje rekorda na tehnički najzahtevnijoj stazi na svetu u automobilu koji teži više od dve tone uverite se sami:

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar