Šta će biti sa maskom? Uskoro stiže nova i brža BMW Serija 2

Auto 17. maj. 202113:11
Podeli:
BMW, serija 2, BMW 2
Foto: Promo

Sada se automobilska javnost za svaki novi BMW u najavi pita da li će i taj model dobiti "onu masku". To ćemo saznati na leto kada spadne kamuflaža koja namerno prikazuje samo poznati "gril". Sada, pred kraj razvoja nove Serije 2 Coupe, BMW nam otkriva određene detalje koji jasno govore da će novi model u svemu biti bolji od prethodnika. Štaviše, neka rešenja biće jedinstvena u segmentu kompaktnih premijum automobila.

Pročitajte još:

Kako kažu iz BMW-a, novi model će biti u vrhu svoje klase.

To pravdaju opcijama pogona koji može biti na zadnjim ili na svim točkovima, zavisno od motora, dok su za top verziju spremili: snažni redni šestocilindraš, skoro idealnu raspodelu mase od 50:50, izuzetno čvrstu šasiju, ali i brojne najsavremenije tehnologije koje će novi BMW 2 Coupe činiti jednako upotrebljivim za svakodnevnu vožnju, ali i za trkačku stazu.

BMW, serija 2, BMW 2
Foto: Promo

Svakako je mali BMW dizajniran da bude pravi sportski model i da uspešno nastavi tradiciju koju je započeo legendarni BMW 2002. To znači da ima kompaktu karoseriju u coupe formi, kokpit orijentisan ka vozaču i snažne motore.

BMW, serija 2, BMW 2
Foto: Promo

Za sada je potvrđeno da će biti 4 verzije nove Serije 2: 220i i 220d, kao i 230i (četiri cilindra, 2.0 turbobenzin, 250 KS, pogon pozadi). Top izdanje M240i xDrive pod haubom ima 3.0 redni šestocilindarski motor sa 380 KS, uparen sa osmostepenim Steptronic Sport menjačem. Ipak, svakako se sprema i novi M2. Što se tiče verzije 225i, ona je planirana samo za određena tržišta.

Na leto ćemo imati više informacija, kako o finalnom dizajnu, novim tehnologijama i, naravno, o ceni.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar