Smart od 30 hiljada evra? Da, i to je moguće

Auto 22. jul. 202117:09
Podeli:
Foto:Justin Leighton/promo/Smart

Smart fortwo odavno ima imidž malog gradskog dvoseda koji predstavlja povoljan izbor za urbanu mobilnost. Međutim, novi Smart EQ fortwo coupe koji je dobio brojne detalje koje potpisuje Brabus, ima cenu od oko 30 hiljada evra nakon državnih subvencija u Velikoj Britaniji.

Pun naziv ovog modela je Smart EQ fortwo coupe Racing Green Edition, a pored visoke cene odlikuju ga i LED svetla, Brabus Monoblock XI aluminijumski točkovi od 16 inča, panoramski krov i ekskluzivna Racing Green metalik boja.

Izgleda unutrašnjosti ne bi se postideli ni mnogi dosta skuplji, premijum modeli. Naravno, sam logo Brabusa podiže cenu ovog automobila, ali brojni detalji enterijera su ručno rađeni i izgledaju vrlo elegantno.

Sedišta koja potpisuje Brabus sa Cognac Nappa kožom su ručno šivena u dijamantskom šablonu na samom naslonu, dok su okviri sedišta šiveni koncem u Racing Green boji, a tu je i logo Brabusa na naslonima za glavu.

Foto:Justin Leighton/promo/Smart

Drugi detalji unutrašnjosti koje potpisuje Brabus su sportske pedale, ručna kočnica, ručica menjača i aluminijumski pragovi. Oko osmoinčnog ekrana multimedijalnog sistema nalazi se panel koji imitira izgled karbonskih vlakana, ali je ipak plastičan.

Foto:Justin Leighton/promo/Smart

Što se pogona tiče, on je isti kao kod standardnog Smarta EQ. Radi se o elektromotoru koji razvija 82 KS i pokreće zadnje točkove. Svi modeli imaju domet od oko 112 kilometara, dok je maksimalna brzina elektronski ograničena na 130 km/h. Za punjenje baterije od 10% do 80% potrebno je oko 40 minuta na brzom punjaču, dok se na kućnom Wallbox uređaju baterija može napuniti za manje od 6 sati.

Foto:Justin Leighton/promo/Smart

Još uvek nije poznato da li će Smart EQ fortwo coupe Racing Green Edition biti dostupan u kontinentalnoj Evropi, jer je predstavljena verzija namenjena isključivo britanskom tržištu.

Bonus video: Vožnja novog BMW-a Serije 2 Coupe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar