Koncept Smart Forease Plus, Foto: Promo

Bilo je samo pitanje vremena kada će se i maleni Smart pretvoriti u najtraženiji oblik automobila - krosover. Ovo je bio očekivan potez koji bi trebalo da pomogne da se poveća prodaja mini gradskog modela.

Smart će porasti i to u svim pravcima, pa možete da zaboravite na ovaj model kao sinonim minijaturnog gradskog vozila. Mercedes i Geely rade zajedno na novom SUV izdanju, koje stiže već sledeće godine.

Upravo to sugerišu poslednje objave Daniela Lescowa, potpredsednika za prodaju i marketing koji je potvrdio postojanje ovog projekta, piše Index.hr.

Na Twitter objavi ispod pogledajte preliminirani prikaz malog krosovera.

Saznajte još:

Britanski Autocar takođe piše da će Mini Countryman dobiti rivala iz grupacije Smart i to već u septembru kada će kompanija da prikaže konceptno izdanje modela, poznatog pod kodnim imenom HX11.

Od poznatih stvari zna se da će imati pet vrata, kao i platformu SEA (Sustainable Experience Architecture) iz Geely asortimana.

Elektromotor snage od oko 275 KS biće postavljen pozadi, a baterije će biti kapaciteta do 70 kWh, što osigurava domet od oko 500 km po NEDC-u.

Zanimljivo je da će u ovom projektu Mercedes biti uključen isključivo kroz dizajn, dok će razvoj i proizvodnju preuzeti kineski gigant. Dobra vest je da će, po svemu sudeći, električni EQ ForTwo i Forfour takođe dobiti svoje naslednike.

Foto: Promo

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (1)