Sportski tenk: Brabus „sredio“ i veliki SUV GLS 63 AMG

Auto 22. maj. 202112:57
Podeli:
Foto: Brabus

Nije dovoljno ni što je SUV, ni što je ogromni sedmosed, ni što je AMG Mercedes-Benz. Brabus je dodatno začinio jedan od najvećih luksuznih modela, pa Mercedesov GLS 63 AMG sada ima 800 KS i vrlo upadljiv izgled, gde se posebno ističu kovani točkovi od 24 inča.

Brabus, jedna od najekskluzivnijih tjuning kuća na svetu orijentisana na Mercedes, Maybach i Smart automobile, nedavno je predstavila svoju verziju vodećeg Mercedesovog SUV-a – GLS 63 AMG, piše Auto Klub.

Foto: Brabus

S obzirom na to da je reč o prilično velikom automobilu, za Brabus je to značilo mnogo prostora za igranje.

Detalji eksterijera od karbonskih vlakana dodaju suptilan, ali u isto vreme sportski izgled velikom SUV-u.

Osim toga, poboljšano je upravljanje, kao i performanse, najviše zbog ugrađenog vazdušnog oslanjanja, čime je GLS 63 AMG niži za 25 milimetara.

Uz to, ovaj sportski „tenk“ dobio je i set vrlo upadljivih, kovanih 24-inčnih točkova umotanih u vrhunske sportske gume.

Foto: Brabus

Brabus nije izostavio ni unutrašnjost, u kojoj je najveći novitet luksuzna presvlaka od kože s prošivenim dizajnerskim detaljima.

Pogledajte galeriju:

Međutim, najbolji deo krije se ispod poklopca motora – instaliran je Brabusov PowerXtra B40S-800 paket nadogradnje.

Foto: Brabus

Rezultat je izlazna snaga od 800 KS (588 kW) i 1.000 Nm obrtnog momenta koji se isporučuju na sva četiri točka. Oduševljava i podatak da ova grdosija od Mercedesovog SUV-a, do „stotke“ stiže za oko 3,8 sekundi.

Foto: Brabus

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar